Dezvoltatorii români și retailerii germani au ținut activă piața terenurilor

Dezvoltatorii români de locuințe și retailerii germani Kaufland și Lidl, au fost cei mai activi cumpărători de terenuri în zona București-Ilfov pe parcursul anului 2020.

Datele centralizate de Cushman & Wakefield Echinox cu privire la 27 de tranzacții cu terenuri de dimensiuni medii și mari indică faptul că volumul investițiilor realizate în terenuri s-a ridicat la 194 milioane euro în 2020, în scădere cu 6,5% față de anul precedent.

Piața terenurilor a fost afectată de starea de expectativă a dezvoltatorilor de birouri sau de hoteluri, care au fost mai puțin activi. 

Suprafața cumulată a terenurilor tranzacționate se ridică la circa 1.930.000 metri pătrați (193 de hectare), cele mai mari terenuri fiind achiziționate de către Dedeman, care a securizat un lot de 64 de hectare în Ștefănești.

În plus, SIF Banat Crișana a cumpărat platforma industrială IMGB din Berceni, de 54 ha.

Ponderea cumpărătorilor cu capital românesc s-a dublat față de anul precedent, până la 81%, iar focusul s-a mutat dinspre hub-urile de birouri către zonele periferice.

Anul trecut și numărul de tranzacții cu unități individuale (în special locuințe) a crescut cu 5% pe parcursul anului 2020 în regiunea București-Ilfov.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...