Dezvoltatorii au achiziționat terenuri în București pentru 30.000 de locuințe

Din 2020 au fost finalizate tranzacții cu terenuri destinate unor viitoare investiții imobiliare cu o valoare totală de 720 milioane euro în Bucuresti, un nivel aproape dublu în comparație cu perioada S2 2017-2019, arată Cushman & Wakefield Echinox.

Cei mai activi dezvoltatori din punct de vedere al achiziției de terenuri în ultimii doi ani și jumătate au fost cei prezenți pe segmentul rezidențial, planurile acestora vizând construcția a peste 30.000 de unități locative.

De asemenea, jucatorii de pe piața industrială și logistică au finalizat tranzacții de terenuri cu o suprafață totală de peste 1,2 milioane metri pătrați în aceeași perioadă, terenuri pretabile pentru dezvoltarea a mai mult de 500.000 de metri pătrați de spații industriale.

Rețelele de retail, în majoritate cele germane, respectiv Kaufland, Lidl, Rewe (Penny), au continuat să cumpere terenuri, în dorința de a-și extinde portofoliile din România.

În total, în intervalul analizat, suprafața de teren tranzacționată a fost de aproape circa 4.700.000 metri pătrați (470 de hectare), fiind analizate 85 de tranzacții, cu o valoare medie de aproximativ 8,5 milioane euro.

Cele mai mari tranzacții din acest an

În 2022, cea mai mare tranzacție a fost realizată de Edificia Star Construct, care a cumpărat o parte din platforma industrială Chimopar situată pe Bd. Pallady, cu o suprafață de 248.000 mp, unde intenționează dezvoltarea unui amplu proiect rezidențial.

În topul celor mai mari terenuri tranzacționate în acest an se mai află două loturi de teren, unul de 240.000 mp în apropiere de autostrada A2, iar celălalt de 65.000 mp în Popești Leordeni, achiziționate de dezvoltatorii de spații industriale și de logistică VGP, respectiv WDP.

CITEȘTE ȘI: Cum s-a schimbat piața chiriilor pe fondul pandemiei

- Publicitate -

Ultimele

Piața jucăriilor din România, nivel record de peste 1,7 miliarde lei în 2022

Cifra de afaceri a pieței de jucării din România (producție & comerț) a crescut cu 14% față de 2020...