Dezinfectarea eficientă și sigură a apei prin tehnologia UV

Contaminarea apei este un lucru real și foarte dăunător pentru sănătate, drept urmare, înainte de a ajunge la robinet este supusă mai multor procese de purificare și dezinfectare. Virusuri și bacterii periculoase circulă și se dezvoltă constant în bazine de depozitare sau chiar în rețele de aprovizionare cu apă, iar în multe cazuri simpla expunere la clor sau alte substanțe cu rol dezinfectant nu este suficientă. Multe dintre aceste organisme au dezvoltat o rezistență ridicată în fața soluțiilor clasice, ceea impune utilizarea unora cu o rată de eficiență mai ridicată. Tehnologia UV a demonstrat în repetate rânduri faptul că poate distruge în doar câteva secunde peste 99,99% din microorganismele existente în apă și nu numai, generând un mediu sigur și optim pentru consum.

Principiul de funcționare al dezinfectării UV

Dezinfectarea prin utilizarea razelor UV, numită și iradiere, este un proces prin care se sterilizează instant orice suprafață. Lungimea de undă ultravioletă are capacitatea de a neutraliza orice microorganism prezent în aria sa de acțiune. ADN-ul, ARN-ul și proteinele din corpul acestora sunt absorbite, ceea ce le blochează replicarea și multiplicarea, dezactivându-le complet.

Beneficiile dezinfectării apei cu sisteme UV

Aceste filtre UV pentru apa asigură o decontaminare completă, oferind o sursă de apă curată și sigură. În primul rând, sunt eliminate complet toate bacteriile, virusurile, ciupercile și alte categorii de germeni prezente în apă, chiar și cele rezistente la clor, fără să îi afecteze formula, ci sporindu-i calitatea.

Un alt beneficiu major îl reprezintă faptul că, prin implementarea lămpilor UV ca ultim pas în procesul de purificare al apei, permite eliminarea soluțiilor chimice de dezinfecție. Cu alte cuvinte, iradierea este un proces ecologic, benefic atât pentru sănătatea umană, cât și pentru mediul înconjurător.

Prezentarea VIQUA Sistemul de dezinfectare UV de încredere

SPECTRA Professional UV Solutions îți propune variate opțiuni de soluții UV la care să apelezi pentru dezinfectare rapidă și sigură a apei potabile. Sistemul UV VIQUA este una dintre cele mai apreciate și eficiente la care poți apela pentru a te asigura că apa pe care o bei este perfect decontaminată.

Realizat din materiale durabile și cu tehnologii de ultimă generație, acest sistem reușește să neutralizeze instant categorii periculoase de agenți patogeni, cum ar fi Giardia sau E-coli, microorganisme care există în apă fără ca noi să știm. Peste 99,99% din bacteriile și virusurile depistate sunt eradicate instant în așa fel încât să poți consuma cu încredere apa dezinfectată astfel.

Avantajele utilizării sistemului cu ultraviolete

Montarea și mentenanța sistemului UV de dezinfecție a apei sunt procese foarte ușoare, ce se realizează în scurt timp și care generează instant rezultate impresionante. Dincolo de faptul că reușește să combată categorii de germeni care au devenit rezistente la soluțiile chimice de dezinfectare, această soluție se dovedește a fi una foarte avantajoasă și din punct de vedere financiar. Ai garanția a până la 9000 de ore de funcționare la capacitate maximă, după care este necesară înlocuirea lămpii. În plus, consumul este unul foarte mic, raportat la eficiența garantată, și nu implică niciun alt cost suplimentar.

Utilizarea este una foarte sigură, fiind dotat cu sisteme de protecție, în timp ce expunerea la raze ultraviolete a apei este ferită de orice risc. Un afișaj digital va indica orice defecțiune, nivelul intensității razelor UV, precum și durata de viață rămasă a lămpii, pentru o utilizare optimă. În plus, întreg sistemul este construit în jurul unei camere din oțel inoxidabil care păstrează razele UV în stare perfectă, pentru o acțiune eficientă, fără ca apa să poată ajunge în acest punct. Apa pură și sigură pentru consum este un standard înalt ce poate fi atins cu ușurință cu ajutorul sistemelor UV de dezinfecție. Eliminarea tuturor microorganismelor dăunătoare în timp record și cu costuri minime, împreună cu renunțarea la soluțiile chimice de dezinfecție transformă aceste dispozitive într-o soluție optimă și sigură pentru sănătate și pentru mediu, contribuind totodată la reducerea ratei de poluare.

- Publicitate -

Ultimele

Românii sunt mai puțin interesați să cumpere locuințe și se orientează spre închiriere

Ponderea celor care plănuiesc să achiziționeze o locuință în următoarele 12 luni a scăzut cu 8%, de la 45%...