Destinațiile turistice preferate de români pentru sărbătorile de iarnă

În această perioadă, cea mai vândută destinație externă este Egipt, urmat de Turcia, cu precădere Istanbul, arată datele ANAT.

Pasionații de sporturi de iarnă aleg pachete de schi în Austria (către care va începe operarea de zboruri charter), Bulgaria și Italia.

Pe partea de turism intern, românii optează pentru stațiuni montane, în special Poiana Brașov, Sinaia, Bușteni și Predeal.

Ca stațiuni balneoclimaterice, cele mai solicitate sunt Băile Felix, Băile Herculane și Sovata.

De asemenea, agențiile de turism înregistrează vânzări și pentru destinațiile de turism rural și agroturism, preponderent pentru Bran-Moieciu-Fundata dar și pentru Bucovina și Maramureș.

În general, pe partea de turism intern de Crăciun se observă o solicitare mai mare pentru turism rural și agroturism, pentru obiceiuri, colinde, tradiții și atmosferă.

La ora actuală, hotelierii din România au început să ofere, pentru Revelion și Crăciun, tarife diferite, flexibile, în funcție de pachetul turistic ales.

Multe hoteluri promovează pachetele standard, cu cină festivă, dar și pachete la care clientul își adaugă serviciile în funcție de restricțiile în vigoare.

La ora actuală, circa 50% din capacitatea totală de cazare disponibilă a României este rezervată pentru Revelion iar gradul de ocupare este posibil să urce.

- Publicitate -

Ultimele

Piața jucăriilor din România, nivel record de peste 1,7 miliarde lei în 2022

Cifra de afaceri a pieței de jucării din România (producție & comerț) a crescut cu 14% față de 2020...