Destinații turistice de weekend. 5 recomandări pentru toată familia

Îți place să călătorești, iar excursiile tale preferate sunt cele alături de familie, când plecați cu toții în concediu. Pentru că acestea au loc doar o dată sau de două ori pe an, o soluție bună o reprezintă ieșirile de weekend, care sunt ca niște mini vacanțe.

Iată câteva destinații turistice pentru excursii la sfârșit de săptămână, potrivite pentru cei mari și cei mici deopotrivă:

Stațiunile de pe Valea Prahovei

Una dintre cele mai populare destinații turistice de weekend o reprezintă Valea Prahovei, pentru că este accesibilă, are stațiuni diverse și peisaje montane pitorești.

Azuga, Breaza, Bușteni, Cheia, Pârâul Rece, Predeal, Sinaia și Slănic Prahova sunt localități cu tradiție, unde găsești cazare la hoteluri elegante sau la pensiuni rustice, după cum îți place.

Poți vizita împreună cu cei mici obiective turistice importante, ca să le arăți frumusețile țării în care s-au născut: Castelul Peleș, Castelul Cantacuzino, Biserica Domnească, Crucea Eroilor Neamului, Sfinxul din Bucegi, Babele.

Valea Prahovei este o excelentă destinație de weekend pe toată durata anului, iar în anotimpul rece reprezintă principala atracție pentru practicanții sporturilor de iarnă. 

Poiana Brașov

Ideal poziționată pe un platou montan pitoresc, Poiana Brașov este o stațiune cu farmec deosebit, iar un weekend petrecut aici împreună cu familia reprezintă o excursie ce va fi apreciată la superlativ. 

Trasee montane, patinoare, pârtii de schi, tubing și săniuș, piste de biciclete, schi pe iarbă, plimbări cu bărci și hidrobiciclete, pescuit de agrement, cursuri de echitație și multe alte oferte de agrement sunt disponibile la Poiană, o destinație turistică ce-și așteaptă oaspeții pe toată durata anului.

Mărginimea Sibiului

Situată în centrul țării, această regiune pitorească reprezintă o excelentă destinație de weekend, mai ales că ai la dispoziție Aeroportul Internațional Sibiu, pentru a ajunge rapid din orice colț al țării.

Satele de aici sunt printre cele mai frumoase din România, iar obiceiurile și tradițiile păstrate de locuitorii zonei creează o atmosferă unică.

Castele, cetăți, orașe medievale, peisaje de vis cu munți semeți și dealuri împădurite, acestea sunt motivele pentru care mulți turiști aleg să-și petreacă weekendul cu familia în zona Sibiului.

Culoarul Rucăr-Bran

O zonă de poveste, unde toți membrii familiei se vor simți ca-n vacanță, Culoarul Rucăr Bran este o destinație de weekend preferată de tot mai mulți români. Obiectivele turistice principale sunt: Castelul Bran, Satul Moeciu de Sus, Cheile Grădiștei, Cetatea Râșnov, Cheile și Peștera Dâmbovicioarei.

Vei găsi aici pensiuni idilice, hanuri cu tradiție și gazde ospitaliere, gata să pregătească specialități culinare delicioase, preparate după rețete vechi de sute de ani.

Constanța și Mamaia

Întâlnirea cu marea reprezintă oricând o idee bună pentru un weekend, mai ales când este vorba despre o excursie în familie. Cei mici vor fi încântați să se joace în valuri, iar dacă vremea este rece, să facă o plimbare pe mal, în căutare de scoici.

Constanța este un oraș interesant, iar stațiunea Mamaia oferă multe oportunități de distracție: terase, baruri, restaurante, aquaparc, telegondolă ș.a. Se pot organiza excursii în Podișul Dobrogei și în Delta Dunării, pentru a admira frumusețile naturale și peisajele spectaculoase din această zonă. 

Redescoperă România, alege destinațiile turistice preferate și petrece un weekend minunat împreună cu familia, pentru a te bucura de odihnă, relaxare și distracție alături de cei dragi. 

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...