Delgaz Grid, investiţii de peste 2,6 milioane de lei în Iași

A doua etapă a investiţiilor Delgaz Grid pentru dezvoltarea reţelelor de distribuţie a energiei electrice din zona metropolitană a municipiului Iaşi urmează a fi recepţionată.

Au fost realizaţi aproximativ 6 km de reţea subterană de medie tensiune între staţia de transformare a energiei Galata, din municipiul Iaşi şi loc. Miroslava. În acelaşi timp, în staţia de transformare au fost montate echipamente noi, integrate în sistem SCADA, ce permit comanda şi controlul instalaţiilor de la distanţă.

Totodată, se află în execuţie o a treia etapă a investiţiilor, în valoare de circa 2 milioane de lei, ce presupune montarea unei reţele subterane de medie tensiune în lungime de aproximativ 7,5 km între staţia de transformare Galata şi loc Ciurea, precum şi echipamente integrate în sistem SCADA.

Prima etapă a investiţiilor, în valoare de peste 4 milioane de lei, a fost finalizată şi pusă în funcţiune în luna septembrie a anului trecut. În cadrul acestei etape a fost montată o reţea subterană de medie tensiune de peste 10 km, precum şi echipamente noi, integrate în sistem SCADA.

Specialiştii Delgaz Grid analizează şi alte lucrări pentru întărirea şi dezvoltarea sistemului de distribuţie a energiei electrice din zona metropolitană Iaşi în cadrul programului  demarat anul trecut, ce prevede investiţii de peste 10 milioane de lei. Prin realizarea acestor lucrări va creşte semnificativ capacitatea de racordare a noilor consumatori,  calitatea serviciului de distribuţie în zonele vizate, îmbunătăţind siguranţa în alimentarea clienţilor.

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...