Delgaz Grid investește 5 milioane lei pentru detectarea scăpărilor de gaz

Delgaz Grid a încheiat procesul de achiziție pentru opt autolaboratoare echipate cu tehnologie laser, valoarea acestei investiții fiind de circa 2 milioane de lei.

Alte 3 milioane de lei urmează să fie investite, până la finele acestui an, pentru achiziționarea a 280 de aparate de detectare portabile, de ultimă generație, care vor ajunge în dotarea echipelor specializate, echipe ce acoperă cele 20 de județe din aria de responsabilitate a companiei.

Cele 8 mașini de detectare întregesc flota companiei care ajunge astfel la 13 autolaboratoare ce permit detectarea scăpărilor de gaz ce pot apărea pe rețelele de distribuție a gazelor naturale și care au o lungime totală de peste 22.600 kilometri.

Cum funcționează autolaboratoarele

Datele furnizate de aceste echipamente sunt procesate de o aplicaţie digitală, instalată pe laptopul autovehiculului.

Prin intermediul aplicației, la finalul zilei se obţine un raport complet care conține traseul pe care s-a deplasat autolaboratorul, precum şi marcarea exactă a tuturor scăpărilor de gaze naturale, identificate prin coordonate GPS.

În baza acestor informaţii, se planifică activitatea de mentenanţă a sistemului de distribuție, cu rol determinant în asigurarea securității în alimentarea cu gaze naturale a celor peste 3 milioane de clienți.

Tot în acest an, compania va achiziționa și 280 de aparate de detectare moderne, 70 dintre acestea fiind dotate cu tehnologie laser.

În plus, pentru creșterea siguranței în exploatare, Delgaz Grid și-a propus să investească, până la finele acestui an, 207 milioane lei în distribuția de gaze naturale, obiectivul principal fiind modernizarea a peste 350 kilometri de conducte şi branşamente gaze naturale.

- Publicitate -

Ultimele

Românii sunt mai puțin interesați să cumpere locuințe și se orientează spre închiriere

Ponderea celor care plănuiesc să achiziționeze o locuință în următoarele 12 luni a scăzut cu 8%, de la 45%...