Dedeman neagă acuzațiile aduse de Consiliul Concurenței

Compania Dedeman a fost sancţionată de către Consiliul Concurenţei ca urmare a încheierii, în perioada 2005 – 2006 (cu 11 ani în urmă), a unor contracte standard concepute de furnizorii internaţionali Porta Kmi şi Ariston Termosanitari. Aceste contracte conţineau unele clauze neconforme cu dispoziţiile legii concurenţei în vigoare la acea dată. Simpla semnare a acestor contracte este în contradicţie cu legea concurenţei.

Dedeman susține că nu a existat nici o înţelegere între companie şi ceilalţi distribuitori.

De la începutul activităţii sale şi până în prezent, compania Dedeman nu a pus în practică niciun fel de înţelegeri anticoncurenţiale. Sancţiunea aplicată se datorează faptului că la data încheierii respectivelor contracte (cu 11 ani în urmă), legislaţia în materie de concurenţă nu a fost suficient de bine înţeleasă.

Însă, în conformitate cu valorile companiei, înţelegem şi acceptăm faptul că sancţiunile se aplică inclusiv pentru încălcarea din culpă a legii.

După deschiderea investigaţiilor de către Consiliul Concurenţei, am implementat un program de conformare în materie de concurenţă şi ne-am  asumat rolul de a promova legislaţia în materie de concurenţă faţă de colaboratorii noştri, pentru a avea certitudinea înţelegerii şi respectării acesteia.

Suntem de părere că existenţa companiei Dedeman pe piaţa  materialelor de construcţii reprezintă un factor de echilibru şi de garantare a unui mediu concurenţial. Prin prezenţa noastră în piaţă, preţurile sunt mai mici decât în alte ţări vecine, în care nu îşi desfăşoară activitatea nici o companie cu acţionariat autohton. Dovada o constituie faptul că reprezentăm prima opţiune în alegerile consumatorilor din România şi nu numai, nenumăraţi clienţi din ţări precum Bulgaria, Serbia, Ungaria, Republica Moldova cumpărând din magazinele Dedeman situate în proximitatea frontierelor.

Vom continua să dezvoltăm politici comerciale în favoarea consumatorului, atât din punct de vedere al preţurilor oferite, cât şi din punct de vedere al calităţii produselor şi serviciilor oferite de compania Dedeman.

- Publicitate -

Extreme weather sends breakfast food prices soaring by 55% in a year

The cost of commodities that make up a typical breakfast has soared 55% in a single year, led by...

Prețurile alimentelor pentru micul dejun au crescut cu 55% într-un singur an

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun tipic s-a majorat cu 55% într-un singur an, în urma...