Decalaj major între oferta angajatorilor și așteptările specialiștilor din domeniul medical

Medicii sunt mai puțin afectați de aceste diferențe salariale, fiind mai bine plătiți de către angajatorii privați din sănătate

Specialiștii medicali și personalul administrativ din spitale cer salarii cu până la 45% mai mari decât cele oferite de companiile private de sănătate, arată un studiu MEDIjobs.

Spre exemplu, în Anestezie, Terapie Intensivă, Bloc Operator sau departamente de urgență, așteptările salariale ajung la 10.000 lei net, pe când companiile private din sănătate acordă salarii cu 35% mai mici.

Cea mai afectată specialitate este Radiologia și Imagistica Medicală, unde angajatorii oferă salarii cu 45% mai mici față de cerințele asistenților medicali care se așteaptă la venituri de până la 8.000 lei net.

Nici medicina de familie, medicina de laborator sau alte specialități de ambulatoriu nu au pachete salariale satisfăcătoare pentru asistenții medicali. Aici decalajele salariale ajung la 33%.

Tot salarii cu 33% mai mari își doresc și cei care lucrează pe posturi de biologi, biochimiști, chimiști sau chiar kinetoterapeuți, ori cei care ocupă funcții administrative, precum personal recepție sau operatori call-center. 

Și în rândul medicilor cerințele salariale sunt cu 10 – 15% mai mari decât ofertele venite din partea companiilor. În rândul medicilor, excepție fac câteva ramuri medicale unde decalajul salarial este semnificativ.

Vorbim despre neurologie, psihiatrie, recuperare medicală și medicină de familie, unde așteptările salariale sunt cu 33% mai mari față de ofertele angajatorilor.

În cazul medicilor specialiști salariile pot ajunge la 25.000 lei net pentru medicina de urgență și ATI, iar pentru specialitățile clinice salariale sunt cuprinse între 10.000 și 16.000 lei net.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: Un român în top 10 doctori care câștigă o „avere” pe YouTube

- Publicitate -

România va depăși 4,5 milioane mp spații de retail modern la final de 2024

În 2024, stocul de spații de retail modern va depăși 4,5 milioane de metri pătrați, cu mai mult de...

Platforma Hedepy a încheiat 2023 cu o investiție de 3,9 milioane de euro

Platforma de psihoterapie online care reunește sute de terapeuți din întreaga lume Hedepy, a finalizat la sfârșitul anului trecut...