De ce să intri în lumea crypto?

Crypto poate fi definit foarte simplu ca fiind un tip de monedă digitală, nebancară, care poate fi utilizată ca mijloc de plată sau tranzacționare, dar care însă nu are un echivalent în viața reală.

Cu alte cuvinte, criptomonedele nu există decât pe internet și pot fi utilizate exclusiv pentru acțiuni financiare online. Dacă dorim însă să intrăm mai detaliat în subiect, vom descoperi că partea „crypto” din acest cuvânt se referă la procesul de criptare, care este parte integrată din modul de funcționare al monedelor digitale moderne.

Criptomonedele nu ar exista fără blockchain și fără un sistem de calculatoare bine pus la punct pe care să permită validarea tranzacțiilor. Așadar, fără alte reglementări sau legi care să limiteze activitatea investițiilor crypto, monedele digitale rămân o sursă de venit pe termen lung pentru unii și încă un mister pentru alții. Au existat nenumărate presupuneri și păreri controversate în jurul criptomonedelor, însă există o certitudine în faptul că acestea vor revoluționa sistemul financiar în viitor!

De ce sa intri în lumea crypto?

Privind în perspectivă, criptomonedele au reușit să câștige o popularitate semnificativă de la apariția lor și până în ziua de astăzi, iar acest lucru se datorează faptului că foarte multe persoane văd sistemul tranzacționare ca pe o alternativă la ceea ce reprezintă sistemul bancar în varianta sa clasică. Diferența majoră între criptomonede și instituțiile bancare este aceea că investiția în monede digitale te ține departe de birocrație, dobânzi și alte neplăceri. Astfel, te bucuri de libertatea de a face ce vrei cu banii tăi, când vrei, fără să fii limitat de reglementări. Mai mult, banii tăi sunt în perfectă siguranță datorită numeroaselor politici de securitate pe care platformele de trading le implementează. De exemplu, Tradesilvania îți oferă posibilitatea să vezi detalii despre Bitcoin sau despre alte monede cunoscute la nivel mondial și să le păstrezi într-un portofel digital până în momentul în care îți dorești să faci o tranzacție.

Cum să intri în lumea crypto?

Dacă până nu demult lumea criptomonedelor era un mister pentru o bună parte din populația planetei, astăzi, acestea sunt accesibile pentru fiecare dintre noi. Există din ce în ce mai multe platforme de trading care îți permit crearea unui cont de utilizator prin intermediul căruia să îți începi călătoria în domeniul tranzacțiilor cu criptomonede. Tradesilvania este una dintre cele mai sigure opțiuni pentru că îți oferă detalii importante în ceea ce privește cea mai bună formă de investiții în monede digitale precum Bitcoin sau Ethereum.

Cum să tranzacționezi online crypto?

Internetul este factorul care face ca tranzacționarea criptomonedelor să fie mult mai ușoară și mai eficientă. Astfel, majoritatea platformelor de trading îți propun o structură intuitivă și funcțională care să te ajute să îți gestionezi monedele digitale în ce mai simplu mod posibil. Crearea unui cont pe un astfel de site este suficientă pentru a avea acces la portofelul online din care să îți poți face toate acțiunile financiare. Tradesilvania îți permite să cumperi sau să vinzi bitcoin sau ethereum, cu doar câteva clickuri, bani, care mai apoi ajung în portofelul tău. Mai mult, nu trebuie să te îngrijorezi cu privire la siguranța banilor tăi, pentru că ori de câte ori vei vrea să faci o tranzacție, vei avea acces la o cheie privată, pe care o vei ști doar tu. Cealaltă parte a tranzacției va primi o cheie publică, generată tot prin intermediul portofelului tău, care poate fi folosită pentru a face plăți sigure.

Concluzie

Lumea criptomonedelor este astăzi privită ca o alternativă mai fiabilă la monopolul instituțiilor bancare, care însă are un potențial uriaș de dezvoltare. Chiar dacă în acest moment există voci care privesc investițiile crypto ca pe o mișcare ce trebuie reglementată de urgență, oportunitățile financiare pe care le poți exploata cu ajutorul criptomonedelor sunt foarte avantajoase. Conform previziunilor pe care le fac specialiștii, la finalul acestui deceniu, Bitcoin va crește cu până la 5000%, iar asta înseamnă că va valora 1 milion de dolari. Întrebarea pe care trebuie să ți-o pui în acest moment nu mai este „de ce să intru în lumea crypto?”, ci mai degrabă „cum pot începe să investesc chiar de astăzi în crypto?”

- Publicitate -

Ultimele

Piața investițiilor imobiliare s-a contractat cu 43%, până la un nivel de 181 milioane euro

Numărul proprietăților imobiliare tranzacționate în primul semestru a crescut cu 30% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, însă...