De ce să consumi ulei de canabis?

Uleiul de canabis este un sulpliment alimentar cu o denumire foarte controversată. Din cauză că această plantă are proprietăți narcotice, există multe persoane care cred în mod eronat că și uleiul extras din aceasta poate avea efecte similare.

Dar în realitate, uleiul de canabis sau ulei cbd așa cum mai este cunoscut acest tip de ulei, are doar proprietăți pozitive asupra organismului uman și se poate folosi pentru tratarea unei game variate de afecțiuni sau pentru ameliorarea simptomelor acestora.

Uleiul de canabis conține un ingredient activ numit canabidiol, care este un compus chimic organic, ce a atras asupra lui atenția oamenilor de știință prin efectele pe care le are asupra întregului organism.

Pentru ce afecțiuni poți folosi uleiul de canabis?

Uleiul de canabis acționează direct asupra sistemului nervos, dar într-un mod liniștitor și stabilizator, spre deosebire de THC care de asemenea este o substanță prezentă în canabis, dar care are proprietăți psihoactive.

Am putea spune chiar că, în mod paradoxal, efectele uleiului de canabis asupra organismului sunt exact opuse celor ale THC-ului întrucât THC contribuie la dereglarea producției de neurotransmițători, în timp ce canabidiolul îi reechilibrează.

Ce fel de proprietăți are uleiul de canabis?

Uleiul de canabis se remarcă printr-o serie largă de proprietăți benefice asupra organismului.

În primul rând, așa cum am amintit și în rândurile de mai sus, el este un supliment alimentar neuroactiv și neuroprotector, care combate tulburările neurodegenerative și mentale și are capacitatea de a genera celulele nervoase din corp. Acest ulei stimulează sistemul nervos și are asupra sa un efect relaxant și antispastic.

De asemenea, studiile recente au demonstrat că uleiul de canabis poate ajuta și în lupta contra cancerului. Prin acțiunea sa asupra organismului, el atacă și distruge celulele canceroase, inhibând totodată și multiplicarea lor.

Uleiul de canabis are și rol antioxidant, fiind considerat astfel un supliment alimentar ideal pentru persoanele care vor să țină piept efectelor îmbătrânirii. El susține celulele și țesuturile și le ajută să se apere în mod natural împotriva factorilor nocivi.

Poți folosi ulei de canabis și ca antiinflamator. Acest ulei contribuie la inhibarea procesului inflamator și consumat din timp în cazul unei afecțiuni care determină inflamarea pielii sau altor organe ale corpului, ajută la prevenirea acestui simptom.

Trebuie să menționăm și faptul că uleiul de canabis este un bun antialergic. Persoanele care se confruntă cu diferite simptome ale alergiilor, pot consuma ulei de canabis pentru ameliorarea și chiar prevenirea acestora.

Ca supliment alimentar, uleiul de canabis este des prescris de specialiștii din domeniul medical persoanelor care suferă de diferite afecțiuni care provoacă durere. Indiferent de zona în care este localizată durerea, uleiul de canabis contribuie la scăderea intensității ei datorită proprietăților sale analgezice.

Vrei să te relaxezi și să te concentrezi mai bine sau ai probleme cu somnul? Atunci poți conta tot pe uleiul de canabis deoarece el îți asigură un somn liniștit și are un efect foarte relaxant asupra întregului organism.

Aplicat pe piele, uleiul de canabis accelerează procesul de vindecare a rănilor, combate bolile de piele și contribuie la întinerirea epidermei. Tot la nivelul pielii, uleiul de canabis funcționează și ca un puternic antimicrobian. El are proprietăți bactericide puternice, ucigând bacteriile și prevenind reproducerea lor.

Uleiul de canabis te ajută și să te lași de fumat!

Dacă vrei să scapi de viciul fumatului, dar resimțind cât mai puțin efectele renunțării la acest obicei, cercetătorii de la Universitatea din Londra au descoperit că te poți baza tot pe uleiul de canabis.

Ei au efectuat un experiment împărțind 24 de persoane fumătoare în două grupuri cărora le-au oferit inhalatoare. Jumătate din aceste inhalatoare conțineau ulei CBD, în timp ce cealaltă jumătate doar o substanță placebo. Cei care au inhalat substanța placebo au spus că nu simt nicio diferență și s-au întors la fumat, dar cei care au primit inhalatoare cu ulei de canabis au ajuns să reducă cu până la 40% numărul de țigări, fumând astfel mai puțin. și făcând primul pas către un corp mai sănătos.

- Publicitate -

Extreme weather sends breakfast food prices soaring by 55% in a year

The cost of commodities that make up a typical breakfast has soared 55% in a single year, led by...

Prețurile alimentelor pentru micul dejun au crescut cu 55% într-un singur an

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun tipic s-a majorat cu 55% într-un singur an, în urma...