All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

luni | 17 februarie | 2020

Deficitul de personal din România. De ce să apelezi la serviciile unei firme de recrutare?

Lipsa de personal este o realitate a României actuale. În acest joc, în care angajatorii autohtoni se luptă să supraviețuiască, iar pretențiile potențialilor angajați cresc, economia țării are de suferit. Angajatorii sunt cei care simt, însă, cel mai bine, acest deficit de forță de muncă de pe piața din România. În timp ce o parte dintre ei fac greșeala de a-și supraîncărca angajații existenți cu sarcini suplimentare, pentru a suplini nevoia de forță de muncă, majoritatea au adoptat deja diverse strategii de eficientizare a procesului de recrutare a personalului. Una dintre cele mai bune soluții pentru a face față crizei de angajați este contractarea unei firme de recrutare. Iată de ce să apelezi la astfel de servicii, în loc să demarezi intern acest proces.

Scapi de grija formalităților 

Procesul de recrutare poate fi lung și anevoios, mai ales dacă postul care își caută candidatul ideal necesită ca acesta să aibă un set clar de skill-uri. Lucrurile se complică și mai mult atunci când realizezi că una dintre cele mai bune opțiuni pentru ameliorarea deficitului de personal este importul de angajați. Deja, în România, există o mulțime de manageri și antreprenori care au apelat la această metodă, mare parte dintre cei care lucrează pentru ei fiind cetățeni asiatici. 

- Publicitate -

În cazul în care optezi și tu pentru această metodă, trebuie să știi că o firmă de recrutare îți poate oferi sprijinul necesar, pe tot parcursul procesului de selecție de personal, ocupându-se chiar și de întocmirea formalităților de imigrare. Reprezentanții unei astfel de firme facilitează obținerea avizelor, a autorizațiilor de muncă și a permiselor de ședere, menținând comunicarea constantă cu instituțiile statului român și ale statelor de reședință ale viitorilor angajați. 

Rămâi conectat la schimbările de pe piața forței de muncă 

Ca oricare alt sector fundamental al economiei unui stat, piața forței de muncă este una dinamică. Acesta este și motivul pentru care este influențată de o mulțime de schimbări, care îi afectează echilibrul. De multe ori, este dificil să ții pasul cu aceste schimbări. Colaborând cu o firmă de recrutare, vei rămâne conectat la toate modificările care influențează această piață și, totodată, te vei putea concentra pe dezvoltarea companiei pe care o manageriezi

Surprinzător sau nu, firmelor românești le este din ce în ce mai greu să se adapteze noilor generații, care au nevoi și așteptări foarte diferite. Piața este, în prezent, segmentată pe o mulțime de canale, unde trebuie să fii prezent pentru a lua contact cu persoane interesate de oferta ta de angajare. 

De altfel, modul în care muncim s-a schimbat în zilele noastre, motiv pentru care angajații caută din ce în ce mai mult să lucreze în companii în care liderii le înțeleg aspirațiile și nevoia de afirmare. În plus, există domenii în care se poate munci și remote, doar având acces la un calculator cu Internet. O companie de recrutare te poate ajuta să înțelegi mai bine erorile pe care le faci în procesul de selecție a angajaților și te va îndruma spre identificarea candidaților potriviți.

Pe lângă toate acestea, firmele specializate în recrutarea de personal sunt un instrument ideal pentru a face economie de timp și de bani, în cadrul business-ului tău. În ciuda miturilor care circulă și care contestă necesitatea externalizării serviciilor de HR, acestea se dovedesc a fi extrem de utile, cu atât mai mult în momentul unei crize de personal. 

- Publicitate -