De ce lucruri ai nevoie când te muți?

Anul acesta, mai mult decât în ultimii mulți ani, piața imobiliară a explodat și din ce în ce mai mulți oameni își caută o primă locuință sau o locuință nouă, profitând de multitudinea ofertelor de pe piață. Astfel că am compus o listă cu câteva categorii și obiecte absolut necesare în procesul de mutare și în noua casă. 

Iată care sunt lucrurile de care vei avea nevoie:

Baie și bucătărie

Obiectele din baie și din bucătărie sunt necesare până aproape de momentul mutării, astfel că sortarea lor ar putea fi ceva mai dificilă. Obiectele din categoria de veselă trebuie sortate și puse în două categorii: de luat și de lăsat. Distincția cred că este evidentă, însă această categorisire trebuie să aibă loc întrucât nu are rost să cari seturi de pahare sau obiecte de curățenie de care nu te-ai atins deloc în ultimele luni. În așa fel știi că vei muta doar strictul necesar, urmând ca, pe parcurs, să mai achiziționezi alte obiecte când chiar o să ai nevoie de ele. 

În această categorie există și anumite obiecte care au nevoie de mențiuni și tratamente speciale înainte de a fi mutate sau chiar în timpul procesului de mutare. Printre acestea se numără electrocasnicele mici precum cuptorul cu microunde, prăjitorul de pâine etc. pe care e bine să le cureți și să le igienizezi înainte să le pui în cutii și să le transporți, respectiv electrocasnice mai mare de tipul unei mașini de spălat care trebuie mutată încă din primele etape ale procesului, pentru a putea fi montată și utilizată în primele zile din noua locuință. 

Dormitor/ living

În dormitor se găsesc, de obicei, cam cele mai multe dulapuri cu haine și mutatul acestora poate fi un proces destul de complicat și îndelungat. De aceea e recomandată o trecere prin ele înainte de a fi mutate. Hainele se adună repede și multe dintre ele se și uită repede, astfel că o sortare a lor înainte de mutare poate fi de ajutor atât pentru tine, cât și pentru alții întrucât hainele vechi dar care încă arată bine pot fi foarte ușor donate către oameni mai puțin norocoși. 

Debara

Chiar dacă poate ai deja în debara cam tot ce îți trebuie și crezi că nu poți să renunți sau nu poți adăuga nimic, tot este recomandată o trecere în revistă a obiectelor depozitate acolo, mai ales prin trusa cu scule. Iar în cazul în care consideri că are nevoie de câteva schimbări, poți consulta magazinul cu scule Bricolaj pentru a achiziționa ce ai nevoie. 

Cam așa arată ghidul cu necesitățile principale pentru ușurarea procesului de mutare. Desigur că fiecare om și fiecare familie are nevoile sale specifice care poate nu se încadrează în această listă, însă aceasta întrunește nevoile cele mai comune și utile pentru cei mai mulți oameni. 

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...