De ce investesc femeile? Majoritatea, pentru a-și proteja finanțele

Femeile investitor din România fac acest lucru cel puțin o dată pe lună, iar 25% dintre acestea investesc o treime sau mai mult din veniturile lor

Trending

Peste 80% dintre femeile investitor își protejează finanțele pentru viitor, arată datele unui sondaj eToro.

Astfel, femeile investesc pentru a genera un venit suplimentar și pentru a contracara ratele scăzute ale dobânzilor.

La nivel global, mai mult de o cincime (22%) citează „securitatea pe termen lung” ca fiind principalul motiv pentru care au început să investească.

Pentru 21% dintre ele, obținerea independenței financiare pentru a se pensiona mai devreme este motivația lor numărul unu.

Patru din cinci femei investitor sunt încrezătoare că își vor atinge venitul dorit la pensie dacă vor continua cu actualele lor strategii de investiții.

În același timp, 8% spun că vor atinge acest obiectiv în următorii cinci ani.

Româncele sunt chiar și mai optimiste, aproape două din cinci fiind de părere că vor atinge acest obiectiv în unul până la cinci ani.

Cât de des investesc femeile?

Dintre femeile intervievate, 72% investesc cel puțin o dată pe lună, iar în total 16% investesc o treime (30%) sau mai mult din venitul lor lunar.

Acestea investesc pentru a-și spori economiile, pentru a-și completa veniturile, pentru a-și îmbunătăți stilul de viață și pentru a-și obține independența financiară.

De asemenea, 80% dintre femeile investitor din România investesc cel puțin o dată pe lună, iar 25% dintre acestea investesc o treime sau mai mult din veniturile lor.

În ce active investesc femeile la nivel global?

Cea mai populară investiție deținută de femeile investitor chestionate a fost reprezentată de acțiunile locale (41%), urmată de criptoactive (36%) și obligațiuni locale (25%).

Urmează acțiuni internaționale (23%), investiții alternative (23%), numerar (21%), mărfuri fungibile (14%), obligațiuni internaționale (13%) și valute (11%).

Dar româncele?

Investitoarele din România preferă însă criptomonedele (56%), urmate de numerar (32%), investiții alternative, inclusiv imobiliare, private equity, NFT-uri (30%) și acțiuni locale(28%).

Urmează acțiuni internaționale (23%), valute (23%), obligațiuni locale (19%) și obligațiuni internaționale (15%).

În viitor, româncele intenționează să investească în criptomonede (49%), investiții alternative, inclusiv imobiliare, private equity, NFT-uri (36%), acțiuni internaționale (33%).

Urmează acțiuni locale (28%), mărfuri fungibile (26%), numerar (25%), obligațiuni internaționale (20%), obligațiuni locale (20%) și valute (19%).

CITEȘTE ȘI: Peste 35% dintre acționarii firmelor din România sunt femei

- Publicitate -

Ultimele

Românii au făcut mai puține comenzi de mâncare gătită în 2022

Numărul lunar de comenzi pentru mâncare gătită a scăzut de la 4,4 în 2021, la 3,3, anul trecut, arată...

Trebuie să citești