De ce este important să colectăm deșeurile selectiv și să le reciclăm?

Cantitatea globală de deșeuri crește de la o zi la alta. Numărul de deșeuri ce intră în procesele de colectare și reciclare este mult mai redus față de cantitatea de deșeuri generată de persoane fizice și companii, astfel că toate statele lumii se axează în zilele noastre pe implementarea unei politici de mediu mai riguroase.

Scopul este, în mod evident, să asigure o eficiență mai ridicată privind gestiunea deșeurilor, cât și a reciclării. Fiecare dintre noi poate contribui la un mediu mai sănătos fără a ne afecta calitatea vieții.

Așa că, astăzi, vrem să-ți arătăm cât este de important să te implici cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor, precum și la reciclarea acestora, dar și cum să faci corespunzător aceste lucruri.

Importanța colectării selective a deșeurilor

În urma cu mulți ani, noțiunea colectării selective nu exista sau era cu precădere, un concept rar întâlnit. În schimb, în zilele noastre, foarte multe țări au o politică strictă și evită inclusiv colectarea deșeurilor dacă se dovedește că acesta nu a fost realizat pe categorii de uz. În același timp, poate atrage cu sine și amenzi usturătoare, iar acest lucru nu se aplică exclusiv companiilor.

În România, conceptul de colectare selectivă, încă, nu este implementat pe deplin. Astfel, tone de deșeuri ajung să fie colectate la gramada iar principiul colectarii selective este partial respectat.

Colectarea selectivă previne amestecarea materialelor organice și soluțiile cu o toxicitate ridicată, cu acele obiecte ce pot fi subiectul reciclării selective. Acest lucru duce la imposibilitatea reciclării, datorită contaminării.

De exemplu, pentru metale neferoase, urmărește pașii de reciclare aluminiu ca să afli cum se face o bună colectare și cum poți contribui la sănătatea mediului înconjurător.

Importanța reciclării deșeurilor

De la reciclarea hârtiei, până la reciclare anvelope uzate, orice deșeu poate fi colectat și manevrat corespunzător astfel încât să poată fi reduse cantitățile de gunoaie prezente în diferite locuri, inclusiv cele care sunt depozitate în mod iresponsabil de-a lungul mediului înconjurător și a căror degradare liberă, în mediu, poate duce la afectarea mediului natural.

Prin reciclare se poate preveni consecințele efectului de seră care duce la creșterea temperaturii globale, se poate preveni dispariția faunei și florei, dar și limitarea unor resurse de care astăzi beneficiem pe deplin și pe care, specialiștii estimează că se vor diminua în următorii ani, până la dispariție.

EcoTree – soluția pentru colectarea și reciclarea selectivă

Colectarea și reciclarea în mod selectiv sunt aspecte curente extrem de importante, motiv pentru care inițiativele de acest tip sunt din ce in ce mai numeroase.

Platforma EcoTree, de pilda, te ajută să poți găsi cu ușurință acele companii ce preiau deșeuri în vederea reciclării acestuia, cât și cei care contribuie la reciclarea propriu-zisă a deșeurilor.

Este eliminată birocrația și întreg procesul se realizează la un click distanță, astfel încât devine mai simplu ca niciodată să poți recicla.

Și tu poți ajuta mediul înconjurător în timp ce te bucuri de o viață modernă, alegând să-ți colectezi deșeurile selectiv și să reciclezi prin EcoTree.

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...