De ce este important auditul de mediu

De ce companiile fac audituri de mediu? Simplu! Pentru ca este cel mai bun mod de a identifica ce reglementari se vor aplica cladirii tale, iar reprezentantii firmei de audit se vor asigura ca esti in conformitate cu toate cerintele pentru a evita eventuale amenzi costisitoare. Astazi, din ce in ce mai multe companii sunt amendate din cauza lipsei auditului de mediu care sa le indice ce masuri sunt necesare pentru a reduce riscurile. A implementa audituri de mediu trebuie sa reprezinte o rutina pentru toate firmele si companiile.

Orice institutie sau companie poate sa ceara, de exemplu, un audit de mediu realizat de Auditeco, o firma cu peste 21 de ani de activitate in acest domeniu. Auditeco a realizat peste 520 de audituri de mediu care s-au dovedit a fi un real succes.

Atunci cand te gandesti la un audit de mediu, trebuie sa il compari cu o verificare de rutina, ca si cum ai verifica uleiul la masina sau ca si cum ai merge la medic pentru un control. Ideea este sa descoperi si sa rezolvi orice problema, inainte ca aceasta sa devina foarte serioasa si foarte costisitoare. In ziua de azi, exista foarte multe reglementari si o legislatie destul de stufoasa cu privire la mediu. Multe dintre aceste reglementari sunt foarte complicate si interpretabile si, in plus, se pot schimba oricand. Asa ca este suficient sa apara o mica schimbare sau sa fie facuta o interpretare superficiala ca sa faci o gresala. Acesta este unul din cele mai bune motive pentru a cere, periodic, auditul de mediu.

Auditul de mediu se mai face si din cauza ca pot sa apara si altfel de schimbari sau evenimente neprevazute. Schimbarea se poate referi la o modificare chimica a solului, o schimbare a unui proces, o schimbare de personal etc. De exemplu, daca o companie este acuzata de depozitarea necorespunzatoare a unor deseuri, atunci acesta este momentul perfect pentru un audit care sa ofere managementului un raport complet despre potentiale probleme, inclusiv cauzate de respectivele deseuri. Un audit efectuat corect este o proba solida in cazul in care acuzatia este facuta pe nedrept. Si daca, intr-adevar, exista o problema, cu ajutorul auditului ti se vor oferi solutiile necesare rezolvarii problemei respective. Un audit nu trebuie facut numai la inceputul unei afaceri sau cand deschizi o anumita locatie. In functie de activitatea ta, auditul trebuie efectuat la fiecare 1 pana la 5 ani.

Asadar, cu Auditeco vei avea serviciile de audit profesionale de care ai nevoie pentru a fi sigur ca afacerea ta este in parametrii normali din punct de vedere al reglementarilor de mediu. Auditeco este o firma de consultanta care are serivicii specializate complete, folosind sisteme si aparatura la cele mai inalte standarde si avand o echipa pregatita pentru a face fata oricarei situatii. Aceste servicii sunt oferite tuturor companiilor si institutiilor din Romania, indiferent de domeniul de activitate. Termenele sunt respectate intocmai si angajamentele sunt duse pana la capat. Indiferent de cerintele clientilor si de cat de rapid trebuie rezolvata situatia, Auditeco va sti ce are de facut, astfel incat rezultatele sa fie cele scontate.

- Publicitate -

InstaSun, invenția 100% românească evaluată la 4 milioane de euro

Lansat pe piața locală în 2023, InstaSun este un dispozitiv care aplică automat și uniform ulei de protecție solară...

Comenzile de aparate de aer condiționat au crescut de peste două ori anul acesta

În prima jumătate a acestui an, comenzile de aparate de aer condiționat au crescut de peste două ori față...