De ce echipamente ai nevoie pentru a-ti deschide o vulcanizare

Dacă ești interesat de afaceri și de industria reparațiilor auto, atunci deschiderea propriei vulcanizări poate fi opțiune potrivită pentru tine Va trebui să faci cercetări pentru a te asigura că există o cerere pentru o vulcanizare în zona pe care o iei în considerare.

Pe de altă parte, trebuie să te asiguri că piața nu este saturată, deoarece va fi dificil să concurezi dacă nu aduci pe piață ceva pe care alte vulcanizări nu îl au sau au performanțe slabe. Echipamentele auto de care vei avea nevoie pentru a-ți pregăti vulcanizarea pot include:

  1. Schimbător de anvelope

Una dintre cele mai frecvent utilizate mașini și un element de bază al fiecărui magazin este schimbătorul de anvelope. Un dispozitiv care poate varia de la foarte simplu până la extrem de complex, acest echipament te va ajuta să faci cu ușurință una dintre cele mai comune lucrări de întreținere.

Roțile sunt supuse multor abuzuri din partea vehiculelor, fiind în permanență în mișcare și suportând toată greutatea utilajului și a pasagerilor acestuia. Din acest motiv, ele suportă multă uzură și necesită întreținere regulată.

Există trei lucruri principale pe care trebuie să le iei în considerare atunci când te decizi asupra schimbătorului potrivit: mărime, tip și performanță. Diferite modele sunt concepute pentru a manevra diferite roți și, indiferent dacă dorești să schimbi roțile de mașină standard, roți de camioane grele, roți cu profil redus sau orice altceva, îți veți dori un echipament care se poate descurca.

Demontatoarele de anvelope mai mari pot face față, de asemenea, utilizării mai frecvente, dar sunt adesea mai scumpe.

  • Echilibrator de roți

Echilibratoarele de roți sunt un echipament care te va ajuta să economisești timp și efort în efectuarea lucrărilor de echilibrare, oferindu-ți un sprijin și un control mai bun. Alegerea celui mai bun echilibrator pentru vulcanizare poate fi dificilă, așa că trebuie să te informezi bine înainte de caracteristicile fiecărui tip.

  • Ascensor cu două coloane

Lucrul la vehicule toată ziua nu trebuie să fie o muncă grea. Având o calitate înaltă, liftul puternic poate elimina o mulțime de efort din efectuarea întreținerii și reparațiilor. Cu toate acestea, găsirea liftului potrivit pentru vulcanizare poate fi o sarcină dificilă. Va trebui să ții cont de spațiul disponibil, tipul de mașini și bugetul pus la dispoziție pentru o astfel de achiziție.

  • Ascensoare de aliniere

Ascensoarele auto de aliniere sunt o clasă specială de soluții de ridicare, deoarece vin cu caracteristici suplimentare pentru a facilita efectuarea serviciului de aliniere pe mașini sau camioane. Deși ascensoarele de aliniere au fost proiectate inițial pentru atelierele de reparații auto, pasionații dedicați pot utiliza și funcția de aliniere a acestor ascensoare.

Ascensoarele pentru mașini de aliniere pot fi orice tip de ascensoare automate care angrenează roțile discutate anterior, atâta timp cât anvelopele mașinii sau ale camionului se sprijină pe un fel de pistă. Plăci speciale de întoarcere și plăci de alunecare sunt încorporate chiar în piste, astfel încât roțile se pot întoarce cu ușurință fără rezistență.

Din acest motiv, coloanele mobile care țin fiecare roată în ansamblurile lor de braț nu pot fi ascensoare de aliniere.

  • Dispozitive de aliniere a roților

A avea echipamentul potrivit pregătit pentru orice lucrare care vine în vulcanizare este un aspect important al conducerii unei afaceri de succes. Acesta include o gamă completă de echipamente de aliniere a roților. Lucrările de aliniere sunt o parte foarte comună a întreținerii de rutină a vehiculelor și este necesară pentru orice, de la ATV-uri mici și motociclete până la camioane mari.

A fi capabil să efectuezi această muncă rapid și ușor îți va economisi mult timp și stres, crescând productivitatea vulcanizării și ajutându-te să rezolvi problema fără bătăi de cap.

  • Extractor de ulei

Extractorul de ulei funcționează prin aspirarea uleiului din carter printr-un tub subțire introdus în orificiul jojei. Un mâner este pompat în mod repetat pentru a crea un vid care trage uleiul fierbinte într-un recipient ușor de transportat. Apoi poate fi dus la un magazin de piese auto pentru reciclare.

  • Sistemul de umflare a anvelopelor

Când deschizi un nou atelier de reparații de anvelope sau cauți să înlocuiești un dispozitiv de umflare a anvelopelor într-un magazin existent, devine rapid evident că există o mulțime de tipuri de dispozitive de umflare de anvelope din care să alegi. În primul rând, ar trebui să te gândești care este utilizarea dorită pentru acest dispozitiv și după poți lua decizia corectă cu privire la achiziția sistemului potrivit pentru vulcanizarea ta.

- Publicitate -

4 din 5 români au returnat cel puțin o dată ambalajele reciclabile SGR

Potrivit unui studiu Kantar, 4 din 5 români intervievați au returnat cel puțin o dată ambalaje SGR, reprezentând o...

Peste 75% din faza a doua a ansamblului Nusco City a fost vândută

Nusco City, cel mai mare proiect de regenerare urbană din Nordul Capitalei, a ajuns cu vânzările fazei a doua...