Danone introduce sistemul de etichetare Nutri-Score pe produse

Danone va implementa sistemul de etichetare Nutri-Score la nivelul portofoliului de produse din România.

Prima gamă de produse cu această etichetă este Danonino. Vor urma iaurturile Activia, apoi Actimel și Danone. 

Dezvoltat de oamenii de știință francezi, sistemul de etichetare Nutri-Score clasifică produsele alimentare pe baza principalilor nutrienți din alimente și le marchează prin culori: de la verde la roșu și cu litere de la A la E.

Aceasta se găsește pe partea frontală a ambalajului produselor și aduce informații suplimentare față de eticheta clasică.

Produsele marcate cu verde și literele A și B sunt alimentele pe care ar trebui să le consumăm mai des sau într-o cantitate mai mare.

Cele marcate cu roșu și literele D și E conțin acele componente care ar trebui limitate în alimentația zilnică (de ex. grăsimile saturate, zahărul, sarea), de aceea ar trebui consumate mai rar sau în cantitate mai mică.

Schema Nutri-Score se calculează pentru 100 g sau 100 ml de produs și nu pentru o porție.

Sistemul de etichetare Nutri-Score funcționează deja în Franța, unde a fost creat și implementat, Belgia, Spania, Portugalia, Germania, Elveția, Olanda și Polonia. 

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...