All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

duminică | 29 noiembrie | 2020
2.6 C
București

Danemarca este cea mai puțin vulnerabilă la riscurile sociale sistemice

Euler Hermes și Allianz au creat Indicatorul de Risc Social (IRS) care identifică ce țări sunt mai vulnerabile la riscurile sociale sistemice (incluzand nemulțumirea socială și proteste anti-guvernamentale).

IRS măsoară punctele forte și punctele slabe cat si perceptiile asupra mediului politic, institutional si social clasificând țările pe o scară de la 0 (cel mai mare risc) la 100 (cel mai mic risc ).

Danemarca, Finlanda și Suedia sunt primele trei țări în clasmentul IRS 2020

Danemarca, Finlanda și Suedia sunt primele trei țări în clasmentul IRS 2020 și prezintă cele mai mici niveluri de risc social.

- PUBLICITATE -

Germania se află pe locul 5, iar Franța pe locul 9.

Nigeria, Venezuela și Angola sunt cele mai expuse riscului de tulburări sociale. Venezuela și Angola au cunoscut, de asemenea, unele dintre cele mai mari deteriorări din ultimii cinci ani.

Economiile avansate sunt, în general, mai puțin vulnerabile la tulburările sociale decât piețele emergente, cu Grecia (rangul 35) și Italia (30) pe locurile cele mai scăzute în rândul tuturor economiilor avansate.

Slovenia (rangul 15), Estonia (17) și Qatar (21) sunt piețe emergente  cel mai bine clasate.

Economiile din Europa Emergentă sunt plasate cel mai bine în mijlocul clasamentului, în timp ce Africa și America Latină prezintă cel mai mare risc de tulburări sociale în viitorul apropiat.

România se află pe poziția 55

România are un IRS ușor sub 50, împreună cu Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Kazahstan și Rusia.

„Protestele de stradă din 2017-2018, instabilitatea politică din ultimii ani și aria largă a factorilor incluși în calcularea indicatorilor, dar și tendința de deteriorare a acestora, au contribuit la atribuirea unor calificative defavorabile pentru factorii cu tentă politică și socială”, a declarat Mihai Chipirliu, CFA, Head of Risk Analysis Euler Hermes România.

- PUBLICITATE -