Daikin recomandă verificarea anuală a aparatelor de aer condiționat

Specialiștii Daikin România recomandă verificarea, curățarea anuală a aparatelor de aer condiționat și setarea unei temperaturi cu cel mult 10°C sub cea din exterior pentru pentru a ne proteja sănătatea pe timpul verii.

Verificarea anuală a aparatelor de aer condiționat

Daikin recomandă ca procesul de întreținere și verificare a unităților de aer condiționat din portofoliul său să se efectueze anual, pentru a asigura o durată lungă de viață, o funcționare fără probleme și o calitate optimă a aerului furnizat. Deși folosirea unui aparat de aer condiționat nu poate cauza răceala, aceasta fiind contractată doar ca urmare a prezenței unui virus, un aparat de aer condiționat utilizat sau întreținut în mod necorespunzător poate cauza simptome similare unei răceli sau chiar alergii.

Temperatura ideală pentru interior

Pe lângă întreținerea periodică, care presupune curățirea componentelor interne ale aparatului de aer condiționat și preîntâmpină dezvoltarea mucegaiurilor sau a bacteriilor, trebuie evitată setarea aparatului de aer condiționat la temperaturi prea joase, spun specialiștii Daikin România. Conform standardelor internaționale, nu este recomandată setarea unui aparat de aer condiționat sub 25 °C și nici la o temperatură cu peste 6 °C sub temperatura de la exterior. Temperaturile mai mici reduc umiditatea la interior, ceea ce determină uscarea membranelor din nas și gât, iar acest lucru poate cauza simptome similare unei răceli. În zilele caniculare, se acceptă mărirea diferenței, dar nu peste 10 °C, pentru a evita efectul de șoc termic cauzat de diferențele mari de temperatură atunci când este realizată trecerea de la un ambient rece la unul foarte cald și invers.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...