Dă-i o mână de ajutor naturii prin alegerile tale!

Mașinile electrice câștigă, de la an la an, tot mai mult teren în preferințele românilor, iar motivele sunt destul de variate. Deși prea puțini dintre noi conștientizăm cu adevărat efectele dăunătoare ale facilităților lumii moderne asupra planetei noastre, avem acum argumente extrem de convingătoare pentru a acorda mai multă atenție mediului înconjurător.

De multe ori, avem impresia că suntem prea mici pentru a face schimbări notabile și ne lăsăm descurajați de acest gând. Problemele cauzate de poluarea aerului, de lipsa reciclării deșeurilor, de tăierea abuzivă a pădurilor și de împuținarea spațiilor verzi sunt resimțite de fiecare dintre noi, în diverse aspecte ale vieții. Deși există numeroase campanii mediatizate, ce au ca scop conștientizarea populației asupra efectelor propriilor acțiuni, numărul celor care iau măsuri concrete pentru a evita vechile obiceiuri este în continuare destul de mic, în țara noastră.

Încurajator este faptul că în multe grădinițe și școli există periodic campanii ce îi implică pe copii în acțiuni ce au ca rezultat o informare corectă și o exemplificare a faptului că fiecare gest făcut în acest sens are rolul lui, în efectul final.

Iată care sunt câteva dintre acțiunile pe care le poți întreprinde, pentru a ajuta planeta în lupta cu factorii nocivi:

Alege o mașină electrică pentru tine și familia ta

Este unul dintre gesturile pe care le faci fără pic de efort, deoarece beneficiile depășesc cu mult părțile mai puțin plăcute. Dacă în urmă cu doar câțiva ani, achiziționarea unei mașini electrice era departe de realitatea multora dintre noi, iată că acum lucrurile s-au schimbat semnificativ.

Fiind încă la început, în anii trecuți aveam o mulțime de motive pentru care nu am fi pus o mașină electrică în topul preferințelor noastre. Pe lângă prețul de achiziție destul de mare, ne îndepărtau de această opțiune numărul mic de stații de încărcare și costurile ridicate ale pieselor de schimb.

Dată fiind evoluția tehnologiei din ultimii ani, avem acum pe piață o varietate mult mai largă de astfel de mașini, ale căror dotări și prețuri ne fac să le acordăm o mai mare atenție. Un autoturism des văzut în prezent pe străzile din țara noastră este Hyundai Kona electric, ce atrage privirile admiratorilor, cu designul său elegant și expresiv. Este o variantă aleasă de mulți români, datorită unui raport calitate-preț extrem de atractiv.

Vânzările de mașini electrictrice au cunoscut o creștere fulminantă și datorită facilităților oferite de autorități. Numărul în creștere de stații de încărcare și facilitățile financiare oferite la cumpărare și ulterior au ajutat semnificativ la luarea acestei decizii

Spre deosebire de mașinile ce folosesc combustie internă, acestea au mai puține piese, ceea ce duce la costuri de întreținere semnificativ mai mici.

Plantează copaci împreună cu prietenii tăi

Indiferent dacă există vreo campanie activă sau nu, poți afla toate detaliile necesare printr-o simplă căutare pe internet. Cu toții ne bucurăm când auzim de oameni ce au reușit să planteze, din proprie inițiativă, un număr impresionant de copaci noi pe suprafețe întinse. Pentru a contribui la bunăstarea naturii, putem începe prin a planta câte un copăcel, împreună cu grupul nostru de prieteni sau cu familia.

Deși beneficiile asupra mediului înconjurător poate nu vor fi notabile, sentimentul de a ajuta natura va fi unul ce ne va invada sufletele de bucurie, iar reconectarea cu ea ne va aduce un plus de echilibru în viețile noastre. Fie că alegi să ajuți o pădure ce a fost defrișată ilegal, plantând un copac ce va deveni casa animalelor din zonă, fie că o vei face în apropierea casei tale, ajutând la reglarea temperaturii și umidității mediului, efortul tău va fi răsplătit pe deplin și îi poate impulsiona și pe alții să acorde o mână de ajutor.

Aerul este un element indispensabil vieții și, din păcate, calitatea lui a scăzut considerabil, în ultimii ani. Acesta este unul dintre motivele pentru care bolile respiratorii au devenit extrem de des întâlnite la persoane de diferite vârste. Din fericire, pe piață găsim o gamă tot mai largă de produse electrice care ajută la îmbunătățirea calității aerului în casele noastre.

Oricât de multe măsuri ar fi luate la nivel mondial, este important ca tot mai mulți oameni să adopte obiceiuri noi, ce pot aduce, printr-un efort colectiv și susținut, reale beneficii asupra calității mediului înconjurător.

- Publicitate -

Extreme weather sends breakfast food prices soaring by 55% in a year

The cost of commodities that make up a typical breakfast has soared 55% in a single year, led by...

Prețurile alimentelor pentru micul dejun au crescut cu 55% într-un singur an

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun tipic s-a majorat cu 55% într-un singur an, în urma...