Cursuri gratuite de modelare și imprimare 3D pentru studente

E-Civis și ECDL ROMÂNIA derulează în perioada iulie — decembrie 2017 proiectul pilot de inovare socială „Girls Champions in 3D”.

Această inițiativă comună își propune să contribuie la pregătirea studentelor din cadrul diferitelor facultăți din București, într-o specializare nouă privind proiectarea și producția de obiecte tridimensionale, ținând cont că pe piața muncii există o cerere mare de specialiști în domeniul fabricației aditive.

Consorțiul partenerial își propune să contribuie la reducerea disparității dintre femei și bărbați în domeniul IT și are în vedere încurajarea dezvoltării creativității și abilităților de proiectare și imprimare 3D ale studentelor.

În această perioadă demarează activitatea de înregistrare și selectare a grupului țintă, respectiv a celor două grupe de studente din România înscrise la diferite facultăți, în vederea instruirii, testării și certificării ECDL 3D Printing. Înscrierile se pot face până pe data de 1 octombrie pe www.girlschampions.com.

Pe parcursul sesiunii de formare acestea vor învăța aspecte practice precum: utilizarea unei aplicații de modelare 3D, procesarea comenzilor de imprimare, utilizarea unei imprimante 3D, etc. Cursul se finalizează cu o sesiune de testare și certificare ECDL 3D Printing.

Ana-Maria Stancu, Președinte E-Civis și inițiatoarea proiectului: „Industria 3D este încă la momentul 0 în comparație cu potențialul său și dezvoltarea viitoare ?i ACUM este cel mai bun moment pentru a începe o astfel de campanie, pentru a da un avantaj femeilor din întreaga lume să devină campioane în această industrie. Anul acesta pilotăm în România, urmând ca anul următor, pe baza celor învățate aici, să promovăm proiectul și în alte țări.”

Irinuca Văduva — Director general ECDL ROMANIA, partener în cadrul acestui proiect: „Învățarea noilor tehnologii este prioritară într-o societate aflată într-o continuă schimbare, iar dobândirea competențelor de imprimare și modelare 3D de către studente este o necesitate pentru a fi capabile să facă față cerințelor tot mai ridicate în competiția de pe piața muncii, având în vedere că în tot mai multe domenii de activitate se folosește această tehnologie inovativă.”

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...