Cum va arăta investiția greenfield a Nokian Tyres de la Oradea

Nokian Tyres va investi într-o nouă fabrică de anvelope pentru autoturisme, la Oradea, în nord-vestul României, în apropierea graniței cu Ungaria.

Capacitatea anuală a fabricii va fi de 6 milioane anvelope, cu potenţial de extindere în viitor, iar locaţia va găzdui şi o unitate de distribuţie pentru depozitarea şi distribuţia anvelopelor. Investiţia totală este estimată la aproximativ 650 milioane euro.

Construcţia este programată să debuteze la începutul anului 2023 şi se estimează că primele anvelope vor fi produse în a doua jumătate a lui 2024. Producţia de anvelope comerciale este programată pentru începutul anului 2025.

Numărul de angajați planificat pentru Nokian Tyres Oradea va fi de aproximativ 500. Fabrica se va concentra pe producţia de jante mai mari pentru pasageri şi SUV-uri, care vor fi vândute în principal pe piaţa central-europeană.

După o evaluare amănunţită a peste 40 locaţii şi a mai multor factori, precum disponibilitatea forţei de muncă înalt calificate, avantajele logistice şi mediul de afaceri stabil, a devenit clar că Oradea este cea mai bună alegere pentru noua noastră fabrică”, spune Adrian Kaczmarczyk, Vicepreşedinte Senior, Supply Operations Nokian Tyres

În iunie 2022, Nokian Tyres a decis să iniţieze o ieşire controlată din Rusia, iar în octombrie, compania a semnat un acord de vânzare a operaţiunilor sale din Rusia. În acest context, a a decis la începutul anului să-şi accelereze planurile de a investi în noi capacități de producţie din Europa.

Alți „giganți” ai industriei de anvelope dețin fabrici pe plan local, Pirelli la Slatina, Michelin la Zalău și Continental la Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Anvelopele inteligente Nokian vor apărea în curând pe piață

- Publicitate -

Ultimele

Piața jucăriilor din România, nivel record de peste 1,7 miliarde lei în 2022

Cifra de afaceri a pieței de jucării din România (producție & comerț) a crescut cu 14% față de 2020...