Cum va arăta „Catedrala”, noul stadion al lui Inter și AC Milan

Cluburile de fotbal Inter și AC Milan au selectat proiectul „Catedrala” pentru a înlocui celebrul stadion San Siro din Milano.

„Catedrala” este construită pe baza moștenirii artistice și culturale din oraș, designul fiind inspirat de două dintre cele mai faimoase clădiri din Milano: Duomo și Galleria Vittorio Emanuele.

Astfel, va rezulta un stadion unic, diferit de orice altă arenă sportivă din lume, cu amprentă zero de carbon și certificat LEED.

Compania care va construi noul stadion, Populous, a dezvoltat peste 3.200 de proiecte axate pe sport în ultimii 38 de ani.

Printre cele mai importante arene construite de Populous se numără stadionul Wembley, stadioanele olimpice pentru Sydney 2000 și Londra 2012, Emirates Stadium
și Tottenham Hotspur Stadium din Londra, precum și Yankee Stadium din New York.

Primăria Milano anunța, în noiembrie anul trecut, o reconfigurare a zonei din cartierul San Siro ocupată în prezent de stadion, prin crearea unui spațiu dedicat sportului și agrementului.

Noul district, care va fi în exclusivitate pietonal, va include o zonă verde de peste 110.000 mp. Actuala parcare, aflată la suprafață, va fi mutată în subteran.

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...