All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

duminică | 11 aprilie | 2021

Cum te poate ajuta o aplicatie web sa iti eficientizezi afacerea?

In 2020, timpul este una dintre cele mai importante resurse pentru un antreprenor. Ca sa te poti ocupa de bunul mers al afacerii tale ai nevoie de tehnologie care sa iti eficientizeze procesele. Astfel, vei avea suficient timp pe care sa il aloci pentru dezvoltarea companiei.

O aplicatie web croita pe nevoile tale poate avea un impact semnificativ asupra modului in care iti coordonezi actiunile. Poate fi folosita atat pe desktop cat si pe mobil si te poate ajuta sa rezolvi diferite probleme si sa umple diverse goluri in lantul de actiuni strategice de business.

Vei avea posibilitatea sa interactionezi mai usor cu clientii, sa iti eficientizezi procesele interne si sa iti administrezi activitatea astfel incat sa maresti volumul vanzarilor.

Sunt numeroase tipuri de aplicatii web care te pot ajuta sa iti indeplinesti obiectivele. Ele sunt folosite in domenii variate precum retail, comert online, turism, logistica, banking, contabilitate s.a. Ca exemplu, un magazin online poate fi numit o aplicatie web, pentru ca spre deosebire de un website de prezentare clientul are optiunea de a interactiona direct cu afacerea ta. Vei gasi mai multe detalii despre tipurile de aplicatii web in acest articol.

Indiferent de tipul de aplicatie web de care ai nevoie, trebuie sa te asiguri ca cei care o vor dezvolta iti inteleg nevoile si actioneaza in consecinta, urmand o structura clara de la o analiza preliminara si o planificare minutioasa la livrarea unei aplicatii functionale 100% si apoi asigurarea mentenantei pe termen lung.

Iata cateva dintre avantajele unei aplicatii web:

 • Le poti accesa usor de oriunde, vei avea nevoie doar de un computer cu conexiune la internet
 • Sunt usor de personalizat si de imbunatatit
 • Sunt usor de instalat si de mentinut
 • Prin natura lor nu au nevoie de instalare
 • Pot fi scalate pe masura ce afacerea ta evolueaza
 • Te ajuta sa economisesti o resursa extrem de importanta – timpul
 • Reduce costurile operationale eficientizand procesele de munca

Mai multe beneficii, solutii si detalii despre dezvoltarea aplicatiilor web in Romania puteti citi pe: https://www.royalsoft.eu/ro/servicii/dezvoltare-aplicatii-web

Desigur, exista si cateva dezavantaje pe care trebuie sa le iei in calcul daca iti doresti dezvoltarea unei aplicatii web:

 • Depinzi in mare masura de conexiunea la internet
 • Durata de development poate fi mai mare, in functie de complexitate
 • Trebuie sa fie construite astfel incat sa functioneze bine pe diverse browsere
 • Pot aparea brese de securitate daca aplicatia nu are parte de mentenanta corespunzatoare

Cu siguranta ai auzit de SaaS-uri (software as a service) bazate pe o subscriptie lunara care iti permite sa le folosesti sub forma unui abonament. In cazul in care bugetul este limitat, un SaaS te poate ajuta daca raspunde in mare parte nevoilor tale si nu ai nevoie de ceva extrem de personalizat.

Intr-un mediu antreprenorial din ce in ce mai competitiv, o aplicatie web care sa iti eficientizeze actiunile  reprezinta o resursa importanta de diferentiere si poate deveni un mare avantaj.

Companii de top utilizeaza sisteme din ce in ce mai complexe care sa fie usor de folosit atat de catre clienti, angajati sau manageri.

Atunci cand decizi ca ai nevoie de o aplicatie web pentru businessul tau, trebuie sa fii constient atat de avantaje cat si de dezavantaje. In plus, o lista clara de specificatii te va ajuta sa stii ce sa ceri de la echipa de web development care se va ocupa de crearea acesteia, daca vrei sa raspunda concret nevoilor tale.

- PUBLICITATE -