Cum te ajută „decontarea directă” în cazul unui RCA – află aici ce presupune aceasta

Cum mașina este nelipsită din garajele oamenilor, pentru acestea se impun anual taxe și impozite și chiar lunar diverse cheltuieli. Fiecare șofer este obligat prin lege să fie la zi cu toate documentele necesare, în caz de accidente sau posibile controale. Cu toții am auzit de termenul RCA, dar în ultima vreme acesta dispune de o opțiune care tinde să fie pe placul șoferilor. Află despre acesta în rândurile de mai jos.

RCA cu decontare directă este o opțiune recentă pe piața asigurărilor auto din România, care oferă servicii mai rapide și mai eficiente. În cazul acestei opțiuni, despăgubirea se face direct către persoana asigurată, în loc să fie acordată unui terț. Acest lucru poate reduce timpul și efortul necesare pentru a obține despăgubirea în cazul unui accident.

Problemele pot apărea atunci când conducătorul auto responsabil pentru un accident are o poliță RCA la un asigurator care plătește greu despăgubirile către service-uri auto. Acest lucru poate cauza întârzieri în obținerea reparațiilor necesare după un accident. Persoanele afectate pot fi nevoite să aștepte luni de zile sau să plătească reparațiile din buzunar. De aceea, este important să se evalueze cu atenție opțiunile de asigurare RCA și să se aleagă un asigurator care oferă servicii rapide și eficiente în cazul unui accident.

Ce este RCA cu decontare rapidă și cum funcționează?

Decontarea directă este o opțiune suplimentară disponibilă pentru polițele RCA. Aceasta permite ca în cazul unui accident, despăgubirea să se facă direct către persoana asigurată, în loc să fie acordată unui terț. Poate reduce timpul și efortul necesare pentru a obține despăgubirea după un accident și poate oferi mai mult control asupra reparațiilor necesare.

Decontarea directă este o opțiune care poate crește costul unei polițe RCA. Aceasta poate fi adăugată la o poliță RCA standard, atat dacă nu ai și o poliță CASCO, cât și dacă dorești să înlocuiești polița CASCO cu decontarea directa.

Sherlook.ro te poate ajuta să ai parte de această decontarea simplu și rapid. În plus de asta, în cadrul site-ului poți obține și asigurare auto online. Din lipsă de timp și fiind mereu pe fugă, este mai ușor să accesăm online un site specializat care ne poate ajuta să obținem documentele de care avem nevoie.

Care sunt condițiile decontării directe?

Ca de obicei, există câteva condiții pe care trebuie să le îndeplinești, asta dacă vrei să ai parte de decontarea directă în cazul unui accident. Iată care sunt:

  • Accidentul trebuie să se fi produs pe drumurile din România.
  • Ambele autovehicule implicate trebuie să fie înmatriculate în România.
  • Daunele trebuie să fie exclusiv asupra autovehiculelor (sunt excluse despăgubirile pentru vătămări corporale).

Un prim pas pentru ca tu să ai parte de această opțiune extra este să ai asigurare auto. În cadrul paginii oficiale Sherlook.ro poți citi mai multe informații și o poți solicita tot de acolo. Este importantă să fii asigurat atunci când mergi și folosești mașina în mod regulat, asta dacă nu vrei să ai parte de amendă.

Date de contact:

0748 877 779

[email protected]

- Publicitate -

Ultimele

Piața jucăriilor din România, nivel record de peste 1,7 miliarde lei în 2022

Cifra de afaceri a pieței de jucării din România (producție & comerț) a crescut cu 14% față de 2020...