Cum se răcoresc românii în sezonul cald? 42% folosesc aerul condiționat zilnic

Pentru majoritatea românilor (57%), temperatura confortabilă în locuință este în intervalul 21 și 23°C

Circa o treime dintre gospodăriile din România sunt dotate cu minimum un aparat de aer condiţionat, potrivit unui studiu realizat de E.ON în primul trimestru al acestui an.

De altfel, 80% dintre cei care dețin deja un sistem de răcire a locuinței declară că folosesc aparate de aer condiționat, iar 18,6% apelează la ventilatoare. Alte sisteme sunt foarte rar întâlnite la români, sub 1%.

Când vine vorba despre frecvența utilizării aparatului de aer condiționat, 43% dintre respondenți îl utilizează doar în zilele toride și tot cam atâția (42%) spun că îl folosesc zilnic pe perioada sezonului cald.

Totodată, pentru a obține confortul dorit, două treimi dintre respondenți (67%) folosesc aparatul de aer condiționat între o oră și 4 ore/zi, 22% între 4 și 6 ore/zi și 10% peste 6 ore/zi.

Pentru majoritatea românilor (57%), temperatura confortabilă în locuință este în intervalul 21 și 23°C. Circa 23% preferă o temperatură mai scăzută, sub 20°C, iar 18% mai ridicată, între 24-26°C.

Referitor la întreținerea aparatelor, 45% dintre respondenți afirmă că fac o verificare a aparatului o dată pe an, iar circa 17% o dată la doi ani. Alți 23% spun că fac verificarea doar când este nevoie.

Studiul mai arată și că 48% dintre participanți folosesc aparatul de aer condiţionat și în sezonul rece, pentru  încălzire, iar 52% nu îl folosesc niciodată cu acest scop.

CITEȘTE ȘI: Daikin recomandă verificarea anuală a aparatelor de aer condiționat

- Publicitate -

InstaSun, invenția 100% românească evaluată la 4 milioane de euro

Lansat pe piața locală în 2023, InstaSun este un dispozitiv care aplică automat și uniform ulei de protecție solară...

Comenzile de aparate de aer condiționat au crescut de peste două ori anul acesta

În prima jumătate a acestui an, comenzile de aparate de aer condiționat au crescut de peste două ori față...