Cum se folosește în mod corect un credit nebancar

Deși creditele nebancare pot fi accesate rapid și poate fi tentant să iei bani cu împrumut ori de câte ori ai nevoie, există o serie de bune practici pe care să le ai în vedere atunci când vrei să apelezi la o sumă de bani. Despre recomandări generale de care să ții cont o să vorbim, pe larg, în articolul de astăzi.

În plus, dacă vrei să afli mai multe despre creditele nebancare, aceste informații complete te vor ajuta.

  1. Alege suma corectă

Analizează-ți necesitățile și împrumută doar atât cât ai nevoie cu adevărat. Evită tentația de a lua mai mulți bani doar pentru că îi poți accesa ușor, întrucât vor trebui ulterior returnați. De asemenea, ia în calcul dobânda și alege în cunoștință de cauză. Trebuie să ai siguranța că vei putea returna banii împrumutați plus dobânda aferentă. Pe scurt, împrumută suma de care ai nevoie la momentul respectiv. În cazul în care banii nu îți ajung, poți rezolva ușor din contul de client, așadar alege întotdeauna suma în mod responsabil.

  1. Stabilește un plan de rambursare

Așa cum a fost menționat anterior, banii vor trebui returnați și, pentru a te asigura că nu vei avea probleme în privința acestui aspect, trebuie să stabilești un plan de rambursare. Ține cont de veniturile tale, dar și de cheltuielile recurente, iar din suma rămasă, alocă un procent echitabil pentru restituirea banilor.

Un avantaj considerabil al creditului nebancar constă în faptul că poți restitui în mod flexibil banii, având în vedere că nu ai o sumă lunară impusă pe care trebuie să o returnezi. Este vorba despre o perioadă contractuală pe care trebuie să o respecți. Ideal ar fi ca atunci când dispui de o sumă de bani să o restitui în cont pentru a scăpa de datorii cât mai rapid.

  1. Folosește-te în mod responsabil de avantajele creditelor IFN

Un alt avantaj constă în faptul că unele IFN-uri îți pun la dispoziție varianta unui credit de tip revolving. Acest lucru înseamnă că banii restituiți pot fi reaccesați pe perioada stipulată în contract foarte ușor (direct din contul tău). În acest mod poți ajunge să ai o rezervă personală de bani. Deși creditul revolving te poate tenta să cheltui din nou banii din cont odată returnați, nu uita că împrumutul trebuie utilizat pentru situații de urgență sau lucruri care îți sunt cu adevărat necesare.

  1. Ține cont de diferența dintre nevoi și dorințe

Nu în ultimul rând, o abilitate foarte importantă este aceea de a face distincția între nevoi și dorințe. Potrivit Berkeleywellbeing.com, ambele reprezintă factori psihologici care își fac resimțită prezența în comportamentul uman, iar înțelegerea diferențelor este importantă pentru o viață echilibrată și împlinită.

Nevoile principale sunt cele legate de sănătate, locuință (aici putem include, de exemplu, cheltuieli legate de chirie sau utilități) și de alimentație, în timp ce dorințele fac referire mai degrabă la lucruri care nu sunt urgente și a căror lipsă nu îți pun în pericol traiul (gadgeturi de ultimă generație, haine de la branduri renumite etc).

De asemenea, diferențierea se poate face pe baza intervalului de timp în care achizițiile trebuie să se materializeze. Achitarea chiriei este o nevoie esențială, care trebuie rezolvată pe termen mai scurt. De aceea, oamenii recurg la împrumuturi până la salariu în cazul în care nu mai sunt suficienți bani pentru plata acesteia. Recomandarea generală ar fi să nu apelezi imediat la un credit pentru o nevoie care nu necesită rezolvarea într-o perioadă scurtă sau limitată de timp.

În concluzie, sfaturile de conduită financiară explicate mai sus te vor ajuta să accesezi în mod responsabil un credit IFN astfel încât să eviți îndatorarea excesivă.

- Publicitate -

LPP a deschis al doilea depozit din România, dedicat vânzărilor online

Unitatea de 40.000 mp din România este al doilea centru de fulfillment gestionat de grupul polonez LPP în țara...

Al doilea Annabella Retail Park se deschide pe 1 august, la Râmnicu Vâlcea

Al doilea strip-mall Annabella Retail Park se va deschide pe 1 august la Râmnicu Vâlcea. Acesta are o suprafață...