Cum să-ți investești banii

Chiar și investițiile mici pot aduce uneori venituri destul de consistente. Iată ce trebuie să știi despre investiții.

Economii și investiții

Pentru foarte mulți oameni, cuvântul “investiție” este asociat cu oameni îmbrăcați la costum care monitorizează piața și schimbă în câteva secunde milioane de dolari.

Ei bine, lucrurile nu stau chiar așa. Nu trebuie să fii pe Wall Street pentru a începe investițiile. Chiar dacă ai doar câteva sute de lei la început, banii se pot înmulți destul de ușor și vei putea ajunge la câștiguri mari pe termen lung.

Cheia succesului în ceea ce privește consolidarea unei averi considerabile este dezvoltarea unor obiceiuri bune. Un exemplu de astfel de obicei ar fi  punerea deoparte a unei mici sume de bani în fiecare lună. Poți schimba un produs scump cu unul puțin mai ieftin, dar de aceeași calitate, și te vei trezi că ai pus deoparte 300 de lei într-o lună. Nu pare mult, dar în timp această sumă se va mări destul de mult.

Metode de a face bani

Economiile și investițiile merg mână-n mână. Pentru a-ți investi banii, trebuie mai întâi să economisești puțin. Altfel, nu va exista niciun buget inițial. Strângerea fondurilor va dura mult mai puțin decât crezi și cel mai important lucru este că poți începe cu sume foarte mici.

Dacă nu ai mai economisit până acum, poți începe cu câteva zeci de lei pe săptămână. Să zicem, de exemplu, 50 de lei. Nu pare o economie prea mare, dar într-un an ajungi la peste 25.000 de lei, adică aproape un salariu în plus (pentru unii oameni). Acest salariu în plus se poate dovedi a fi începutul unor investiții benefice.

Aceste economii pot fi făcute atât fizic, cât și electronic. Având în vedere ca mai toți avem portofelele  pline de carduri de credit, ele se dovedesc a fi foarte eficiente pentru a salva niște bani. Ba chiar mai mult – unele aplicații de internet banking au opțiuni de economii,seifuri și alte instrumente care fac treaba pentru tine. Trebuie doar să setezi cât vrei să economisești pe lună.

Când vine vorba de investiții, sumele inițiale necesare pot fi uneori mult prea mari, devenind o barieră în a intra în lumea afacerilor. Este nevoie de bani pentru a face bani, nu?

Acest lucru nu mai este valabil și în zilele noastre, de când internetul este în mâinile noastre. Cu ajutorul lui, ne putem familiariza cu interfața de investiții începând chiar și cu câțiva lei. În același timp, de când internetul ne este la dispoziție non-stop, putem face bani rapid, cu puțin noroc. De exemplu, cu un bilet pariuri azi poți da lovitura și poți face imediat capital pentru a investi în acțiuni. În plus, multitudinea de aplicații de investiții reprezintă un mare avantaj în plus față de generațiile trecute.

Câteva concluzii

Economiile și investițiile sunt strâns legate. Investițiile inițiale nu trebuie să fie neapărat mari, deoarece în zilele noastre există foarte multe aplicații care ajută micii investitori să se obișnuiască. Dacă ai noroc și mai ales dacă analizezi cum trebuie piața, poți transforma în sute de mii de lei acele câteva sute pe care ai reușit să le economisești.

- Publicitate -

KFC a depășit pragul de 1 miliarde de lei vânzări în 2023 în România

Cea mai mare contribuție la rezultatele financiare ale Sphera Franchise Group anul trecut a avut-o KFC care a depășit...

România este pe locul secund în Europa ca număr de specialiști IT

România se clasează pe locul secund în Europa ca număr de specialiști IT, 4 din 10 angajați fiind femei,...