Cum să-ţi faci proprietatea pe care o închiriezi mai atrăgătoare pentru potenţialii clienţi

Dacă ai o proprietate pe care vrei să o închiriezi, ideal ar fi să faci tot ce poţi pentru a te asigura că nu rămâne goală pentru mult timp. Cu toate apartamentele care sunt disponibile pentru închiriere, este esențial să o scoţi în evidenţă pe a ta, pentru a te asigura nu numai că găseşti un chiriaş rapid, ci că ai de unde să alegi.

Desigur, renovarea proprietății ar fi o idee excelentă, dar nu întotdeauna există resursele pentru a face lucrări de bună calitate. Pe de altă parte, sunt și alte lucruri pe care le poţi face, pentru a te asigura că proprietatea ta este bine pusă în valoare şi că atrage atenţia cât mai multor potenţiali clienţi. Iată câteva sfaturi în acest sens.

Acordă atenţie decorului

E de la sine înţeles că, după plecarea ultimului chiriaş, trebuie făcută o curăţenie generală serioasă. Poţi schimba complet atmosfera, dând o mână proaspătă de var, curățând temeinic geamurile şi rearanjând mobila. Micile schimbări pot avea efecte semnificative. Iată ce mai poţi face:

  • Iluminatul este o modalitate ușoară de a transforma aspectul general al unei camere. Un lampadar așezat strategic, lângă un fotoliu confortabil, sau un nou abajur îndrăzneț la lustră ar putea da unei camere un aer complet nou, fără să presupună cheltuieli prea mari.
  • În cazul unei garsoniere de inchiriat Bucuresti, unde oferta de pe piaţă este destul de generoasă, poţi scoate în evidenţă proprietatea ta, oferind senzaţia de spaţiu mai amplu. Oglinzile sunt o altă modalitate rapidă de a crea iluzia de spațiu și luminozitate. Sunt ușor de găsit în magazine și modifică rapid aspectul unei camere. Dacă vrei să eviți să faci găuri în pereţi, optează pentru un model vertical, mare, care se sprijină de perete.
  • Încearcă să aranjezi mobila diferit. Mută canapeaua lângă un alt perete, schimbă amplasarea fotoliilor sau a mesei de cafea ori covoarele dintr-o cameră în alta. Pare simplu, dar efectele sunt uimitoare.
  • Plantele sunt o modalitate excelentă de a crea o atmosferă veselă şi plăcută într-o locuinţă. Cumpără câteva plante în ghiveci şi aranjează-le prin casă. O să vezi cât de mult schimbă aspectul fiecărei camere!

Renovează acolo unde este nevoie

Chiar dacă nu poţi sau nu-ţi permiţi financiar să renovezi întreaga locuinţă, asta nu înseamnă că trebuie evitate şi reparaţiile necesare. Trebuie să investeşti, ca să poţi câştiga mai mulţi bani. Dacă proprietatea ta este perfect funcţională, atunci poţi cere pentru chirie o sumă adecvată; altfel, potenţialii clienţi îţi vor atrage atenţia asupra anumitor probleme şi vor avea temei să negocieze considerabil.

Modernizarea electrocasnicelor, blaturilor și dulapurilor învechite pot oferi bucătăriei din apartamentul de închiriat un aspect mai modern, în timp ce schimbarea toaletelor şi altor accesorii sanitare din baie poate oferi unei băi învechite un aspect nou şi confortabil.

O prezentare impresionantă

Dacă ai pus în aplicare sfaturile de mai sus, proprietatea ta merită să fie prezentată pe măsură. Dacă lucrezi cu o agenţie imobiliară profesionistă, atunci e posibil ca un agent imobiliar să vină să facă fotografii, astfel încât casa ori apartamentul să arate cât mai bine în imagini.

Dacă acest lucru nu este posibil, trebuie să trimiţi chiar tu poze ale proprietății. Înainte să faci poze la întâmplare, ia în considerare că prima impresie despre tine și proprietatea ta este determinată de imaginile pe care le folosești. Acestea sunt esențiale şi în validarea afirmațiilor din descrierea proprietăţii. Iată ce trebuie să faci:

  • Fă cel puţin o fotografie cu fiecare cameră a proprietăţii, pentru a le permite potenţialilor chiriași să își imagineze spațiul și să aibă așteptări realiste.
  • Asigură-te că toate camerele sunt bine iluminate. Deschide draperiile și realizează fotografiile în lumină naturală. Dacă este necesar, nu ezita să aprinzi luminile.
  • Realizarea fotografiilor dintr-un colț al camerei, mai degrabă, decât dintr-o parte, oferă o perspectivă mai bună a spațiului și a dimensiunii.

Dacă iei în considerare sfaturile de mai sus şi îţi pui în valoare proprietatea cât mai bine, nu trebuie să-ţi faci griji – o să găseşti chiriaşii potriviţi, în cel mai scurt timp. 

- Publicitate -

Piața hotelieră din București a continuat să recupereze scăderile din pandemie

Rata de ocupare a hotelurilor din București a crescut anul trecut la 66% comparativ cu 61% în 2022, însă...

București vs Ilfov. Cum a evoluat piața imobiliară din cele două zone

Tranzacțiile rezidențiale din județul Ilfov au crescut cu 6% în 2023, comparativ cu anul precedent, în vreme ce, în...