Cum să-ți dotezi complet autoutilitara pentru transportul de marfă?

Dacă jobul implică desfășurarea activității zilnice cu ajutorul unui van, știi deja că trebuie să fii cât mai eficient și cât mai bine organizat în drumurile tale. O mașină bine întreținută, bine echipată și corect amenajată îți va crește reputația în rândul clienților.

Este important ca lucrând într-o piață competitivă să poți oferi servicii profesionale la standarde înalte, iar partenerii tăi să fie asigurați că marfa lor este în siguranță. 

De asemenea, o dotare corectă și completă a vanului tău, îți va oferi și ție confortul unei munci desfășurate în condiții de siguranță, care îți vor proteja atât afacerea dar și integritatea fizică. Pentru soluții complete de amenajare și dotare a vanului tău, poți apela la Storevan, lider în domeniul sistemelor de rafturi auto. 

Află în continuare care sunt cele mai importante recomandări pentru organizarea și dotarea vanului tău. 

  1. Definește spațiile cheie

Orice autoutilitară are două spații distincte, respectiv zona din față, rezervată șoferului și pasagerului, și zona din spate, destinată transportului de marfă sau de echipamente. Secțiunea din spate este zona esențială pentru desfășurarea activității tale, astfel încât este vital să fie păstrată bine organizată, cu lucrurile așezate în ordine și marfa bine asigurată împotriva căderii sau alunecării. 

  1. Montează sisteme de depozitare eficiente

Prima regulă atunci când montezi spații de depozitare este să te gândești la dimensiunea obiectelor pe care le transporți. Organizează-te de jos în sus, respectând regula de la mare la mic. Articolele mai mari vor fi situate în partea de jos a rafturilor, în timp ce obiectele mici vor fi poziționate în partea de sus. În acest fel spațiul va fi optimizat, marfa ta va fi bine poziționată și nu va trebui să faci efort pentru ridicarea obiectelor grele. 

  1. Organizează pe verticală

Maximizează spațiul pe care îl ai la dispoziție, montând rafturi pe pereții laterali ai van-ului. Rafturile metalice, pliabile, cu sertare și curele de ancorare, cuierele și restul accesoriilor sunt excelente pentru organizarea oricăror obiecte, indiferent de dimensiuni sau greutate. Poți monta un banc de lucru pliabil, dar și o podea supraetajată, pentru extinderea spațiului disponibil pe orizontală. 

  1. Folosește spațiul oferit de ușile laterale

Utilizează această zonă pentru depozitarea obiectelor pe care le folosești mai des și vei evita astfel drumurile inutile până la rafturile din spate. Nu va trebui să te urci în van de fiecare dată când ai nevoie de un patent sau de trusa cu chei franceze. Poți păstra aici majoritatea pieselor mici, care pot fi foarte ușor atârnate de cârlige dar și cablurile sau alte elemente împachetate ergonomic. 

  1. Lumina este importantă

Instalarea unei lumini în interiorul vanului îți permite încărcarea și descărcarea mărfii chiar și după căderea întunericului. Nu vei fi nevoit să îți desfășori munca în condiții precare de siguranță și nici marfa nu va fi pusă în pericol. Munca la lumina unei lanterne poate fi periculoasă astfel încât este recomandat să treci luminile în prima parte a listei de priorități pentru dotarea vanului. Poți apela la surse de iluminat independente, cum ar fi baterii sau generator, dar te poți folosi și de bateria mașinii. 

  1. Montează doar rafturi care sunt  certificate și beneficiază de garanție 

Oferta de rafturi auto este foarte mare, iar unele produse te pot atrage datorită prețului lor atractiv. Nu te lăsa fermecat de acest aspect și ia în considerare elemente mult mai importante, cum ar fi greutatea maximă admisă, materialul din care sunt fabricate precum și gradul de rezistență pe care îl prezintă.

Alege niște rafturi care sunt testate pentru impact la viteză mare astfel încât să ai siguranța că marfa ta va fi în siguranță în cazul unui incident neplăcut. În cazul unui impact la viteze mari, marfa care nu este bine ancorată pe rafturi, se poate transforma într-un proiectil care îți poate periclita viața.

- Publicitate -

Efectul Trump! Cea mai slabă performanță a burselor de la Nixon încoace

Primele 100 de zile din al doilea mandat al lui Donald Trump au adus cea mai slabă performanță bursieră...

Centrala electrică fotovoltaică de la Teiuș, realizată prin PNRR, a fost pusă în funcțiune

Centrala electrică fotovoltaică de la Teiuș, județul Alba, cel mai mare proiect pe energie din PNRR, a fost pusă...