Cum să-ți amenajezi terasa: 2 idei care să te inspire

Terasa și grădina reprezintă o extensie a spațiului interior destinat relaxării. Conceptual vorbind, terasa ar trebui să fie locul unde se întâlnesc, în mod fericit, avantajele luminii naturale, ale aerului curat și parfumului naturii înconjurătoare cu beneficiile unui spațiu interior curat și ferit de intemperii.

Pentru a beneficia de o astfel de terasă, mobilierul trebuie să fie ales cu grijă, ca să ofere confort, să fie rezistent la intemperii și să fie adaptat la spațiul disponibil, pentru a evita senzația de aglomerat.

Seturi de mobilier dedicat teraselor

O soluție convenabilă pentru mobilarea teraselor, pe care o poți găsi aici, sunt seturile de mobilier care cuprind mese și scaune sau fotolii, mese și bănci, chiar asocieri mai complexe precum canapelele de exterior, scaune și mobilier de bar sau șezlonguri. Avantajele unor astfel de soluții pentru mobilarea terasei sau a grădinii sunt multiple:

  • asortarea plăcută a culorilor și texturilor materialelor;
  • un preț mai avantajos pentru toate piesele de mobilier achiziționate la set, decât dacă ar fi cumpărate individual;
  • garanția extinsă pentru întreg mobilierul;
  • posibilitatea de a beneficia de un set de mobilier dimensionat conform necesităților familiei și spațiului disponibil.

Pe de altă parte, achiziționarea mobilierului de terasă sub forma setului poate fi o aventură de durată, mai ales dacă trebuie să se regăsească într-o armonie cu restul elementelor care compun grădina sau terasa. Un dezavantaj evident este dat de lipsa flexibilității în ceea ce privește numărul de scaune, fotolii sau bănci ce pot fi achiziționate sau imposibilitatea configurării modulare a mobilierului.

Amenajarea modulară a terasei

O altă modalitate de a amenajare care necesită un efort mai consistent, atât financiar, cât mai ales de căutare a pieselor de mobilier potrivite, este alegerea fiecărui element în parte și amplasarea acestora astfel încât spațiul să fie utilizat la maxim, iar confortul să fie deplin.

Alegerea mesei sau a meselor, dacă spațiul terasei permite, ar trebui să fie primul pas în amenajarea terasei, deoarece aceasta este centrul în jurul căruia gravitează întreaga acțiune pe terasă. Pentru un spațiu restrâns, există posibilitatea instalării unei măsuțe de cafea sau a unei mese extensibile. 

În schimb, pe terasele generoase este recomandată crearea a două zone de relaxare: una grupată în jurul unei măsuțe pentru servirea cafelei sau ceaiului, cealaltă potrivită pentru a savura o cină în aer liber. În funcție de bugetul alocat acestei investiții, masa poate fi din material plastic (o soluție de buget foarte practică și rezistentă la acțiunea intemperiilor), lemn sau o combinație de structură din oțel și acoperire cu material lemnos.

În ceea ce privește alegerea scaunelor de exterior, opțiunile sunt mult mai variate: de la clasice bănci din lemn sau fier, scaune sau fotolii și până la canapele de exterior sau șezlonguri.

Un aranjament orientat mai mult spre confort include o canapea pentru exterior cu 3 locuri sau un colțar, completat cu fotolii și taburete (care pot fi chiar și spații de depozitare). În zone mai mici, scaunele pliabile sunt întotdeauna opțiunea ideală, alături de o masă din aceeași categorie. Dacă spațiul permite, pe terasă își pot găsi loc cel puțin 2 șezlonguri, asortate cu măsuțe pentru băuturi reci, ideale pentru sesiuni prelungite de bronzare. Șezlongurile prezintă avantajul de a putea fi depozitate foarte ușor și de a fi rezistente la manipulare și intemperii.  

Indiferent de modul în care alegi să-ți amenajezi terasa, este recomandat să ai în vedere un nivel superior de confort și crearea unui stil care să pună în valoare spațiul exterior pe care îl ai la dispoziție în apropierea casei. 

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...