Cum să te asortezi cu partenerul: 4 reguli de bază

Tu și partenerul tău urmează să participați la o petrecere, o nuntă, un botez sau pur și simplu să ieșiți cu prietenii la un restaurant ceva mai elegant și vă întrebați ce ținute ar trebui să adoptați astfel încât să vă potriviți din punct de vedere vestimentar unul cu celălalt.

Această problemă apare adesea atunci când vine vorba de asortart. Dacă acum ceva ani, la un eveniment important se purtau clasicele combinații de rochie a ei asortată cu cravata lui, vremurile s-au schimbat, iar moda a devenit mult mai permisivă. 

Primul lucru important e să nu cazi în plasa clișeelor. Să vă asortați nu înseamnă neapărat să purtați aceleași culori la cel puțin un obiect vestimentar.

În al doilea rând, ținutele trebuie să reflecte pe cât posibil personalitatea fiecăruia dintre noi, însă regula este să rămâneți în același registru.

Cu alte cuvinte, dacă tu cauți o rochie pentru botez elegantă, pe care o combini cu o pereche de sandale cu toc cui, lui nu-i sunt tocmai potriviți jeanșii deschiși la culoare.

În schimb, un costum purtat cu sneakersi ar putea fi de efect pentru un bărbat care nu se dă în vânt după pantofii eleganți din piele lăcuită. 

Iată 4 reguli care te ajută să te asortezi cu partenerul tău: 

Echilibru cromatic, dar nu aceleași culori pentru amândoi

Dacă rochia ta este verde, nu înseamnă că și cămașa lui trebuie sa fie verde. Regula stilistică spune să existe un echilibru cromatic, adică să purtați culori complementare, nu total opuse. De exemplu, dacă ținuta ta este fucsia, el poate avea batista sacoului sau cravata albastre. Dacă tu porți galben, un papion bej sau maro se va potrivi perfect. În cazul în care partenerul tău poartă un costum negru, cu cămașă albă obligatoriu, accesoriile lui vor fi în orice nuanță. În situația în care optează pentru albastru la costum, atunci evită tu rochiile muștar, kaki și alte nuanțe pământii. Ideea de bază este să păstrați un echilibru al culorilor. 

Evită pe cât posibil clișeele

Ce înseamnă clișeele în materie de a te asorta cu partenerul? Este vorba de a avea cel puțin un obiect de aceeași culoare. Să-i asortezi cravata cu nuanța pantofilor sau a dantelei pe care rochia ta o are nu este tocmai o idee inspirată. La fel cum vremurile în care purtai pantofii, geanta și cureaua în aceeași nuanțe au apus, la fel stau lucrurile și în cuplu în acest context. 

Combinația alb și negru este mereu elegantă 

Nu știi ce și cum să asortezi? Mergi la sigur cu varianta Ying și Yang, adică purtați nonculori, alb și negru. Clasicul costum și papion negru sau cravată și cămașa albă îl vor face pe partenerul tău să arate extrem de elegant și rafinat. În cazul unei nunți, nu purta alb, ci optează pentru rochia neagră cu care n-ai cum să dai greș. Dacă vorbim de un botez sau de o petrecere, un compleu alb sau o salopeta te va pune în valoare în mod spectaculos și te vei asorta în care mai rafinat mod cu partenerul tău.

Păstrați amândoi același stil vestimentar

Ce este cel mai important este să rămâneți amândoi în același registru stilistic. Adică, dacă el își pune un hanorac, tu n-ar trebui să porți o pereche de stiletto, ci mai degrabă niște sneakerși, cu jeans și tricou. La fel și la outfiturile elegante, pentru petreceri.

Țineți cont de aceste mici detalii și veți arăta impecabil împreună. Pe lângă regulile de bază, asortează-ți cu partenerul și atitudinea, râdeți împreună, bucurați-vă unul de celălalt și de compania familiei și a prietenilor.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...