Cum să te asiguri că noul tău device este original și nu fake: 3 sfaturi de cumpărare

Într-o lume în care tehnologia evoluează rapid, este esențial să știi cum să evaluezi autenticitatea unui produs. Îți prezentăm în continuare cum să distingi un device autentic de unul fals și să cumperi inteligent echipamentele IT&C pe care le folosești în activitatea profesională și de timp liber.

Urmărește detaliile care îți arată că un device este original

Verificarea aspectului extern al device-ului este un prim pas important în identificarea unui device fake. Un device original are o calitate superioară a materialelor folosite, iar logo-ul și inscripțiile sunt impecabil realizate. De asemenea, greutatea și mărimea produsului trebuie să corespundă cu specificațiile producătorului. De exemplu, în cazul unui smartphone, un device original are un ecran de calitate, cu culori vii și contrast ridicat, în timp ce un model device fake prezintă un display de slabă calitate, cu culori estompate și unghiuri de vizualizare restrânse.

Verificarea sistemului de operare și a software-ului reprezintă un alt indicator important pentru identificarea unui device fake. Un device original este livrat cu un sistem de operare autentic, actualizat la ultima versiune și cu aplicații preinstalate de producător. Observă atent ambalajul produsului pe care vrei să-l cumperi. Un device original va avea o cutie de calitate, care conține toate accesoriile și documentația necesară. Atunci când achiziționezi un device, verifică dacă sigiliul este intact. Vezi dacă manualul de utilizare și certificatul de garanție sunt autentice și complete.

Este foarte important să verifici codul IMEI, pentru a confirma autenticitatea device-ului. Codul IMEI (International Mobile Equipment Identity) este un număr unic de identificare al dispozitivelor mobile, care este încorporat de producător. Acest cod este esențial deoarece poate fi folosit pentru a verifica autenticitatea și istoricul unui device. De exemplu, prin verificarea codului IMEI, poți afla dacă un telefon a fost furat sau dacă a fost raportat ca fiind pierdut. De asemenea, acest cod poate dezvălui informații despre modelul, producătorul și țara de origine a dispozitivului.

Achiziționează device-uri doar din magazine de încredere

Optează pentru magazine fizice și platforme online cu reputație bună, care sunt cunoscute pentru calitatea produselor pe care le comercializează. Acestea oferă garanții clare asupra autenticității dispozitivelor și sunt în măsură să asigure suportul necesar în caz de probleme. Consultă opiniile și recenziile clienților, pentru a evalua reputația unei platforme de vânzare. 

Verifică termenii și condițiile de returnare a produselor. Alege produse cu garanție extinsă, deoarece reprezintă un semn că vânzătorul are încredere în autenticitatea și calitatea device-urilor pe care le comercializează. Solicită certificări și acreditări de la producători sau de la organizații care reglementează piața de electronice. Acestea sunt dovezi clare că produsele vândute sunt originale și că vânzătorul respectă standardele de calitate și autenticitate. Verifică dacă platforma respectivă prezintă sigle sau mențiuni de la producători precum Apple, Samsung, Sony, Lenovo, Dell ș.a. 

Alege metode de plată inteligente, pentru achiziționarea unor device-uri de calitate

Raportul preț-calitate este esențial în alegerea unui device original, care să-ți ofere performanțele tehnologice optime. Ferește-te de produse cu prețuri mult sub nivelul pieței, deoarece prezintă riscuri mari de a fi articole fake sau cu defecțiuni ascunse. Asigură-te că înțelegi valoarea reală a dispozitivelor electronice, IT&C pe care vrei să le achiziționezi, ca să știi care este intervalul de preț rezonabil pentru investiția pe care urmează să o faci. 

Verifică prețurile din mai multe magazine de produse electronice și platforme online cu diferite device-uri. Află care sunt promoțiile și discounturile disponibile. Poți să folosești metode de plată inteligente, precum cardul de cumpărăutri CardAvantaj. Accesează ofertele retailerilor din rețeaua de parteneri CardAvantaj și cumpără gadgeturile dorite în rate fără dobândă* din magazinele Samsung, în cele mai bune condiții de calitate și preț. Vei avea siguranța că achiziționezi device-uri originale și vei beneficia de transparența costurilor suplimentare (taxe de livrare, polițe de asigurare ș.a.). Ia în considerare sfaturile prezentate și alege cele mai bune metode pentru cumpărarea articolelor electronice, electrocasnice și IT&C.

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

- Publicitate -

4 din 5 români au returnat cel puțin o dată ambalajele reciclabile SGR

Potrivit unui studiu Kantar, 4 din 5 români intervievați au returnat cel puțin o dată ambalaje SGR, reprezentând o...

Peste 75% din faza a doua a ansamblului Nusco City a fost vândută

Nusco City, cel mai mare proiect de regenerare urbană din Nordul Capitalei, a ajuns cu vânzările fazei a doua...