Cum sa preveniti epuizarea la locul de munca

Odata cu globalizarea, digitalizarea si retelele sociale, oamenii se confrunta acum mai mult ca oricand cu epuizarea locurilor de munca.

Dorim sa realizam mult mai mult decat au facut stramosii nostri pentru ca, ei bine, viata nu mai este doar supravietuire. Acest val de ocupare si viata accelerata este interesanta, dar provoaca si o generatie drenata. Tot mai multi dintre noi ne dorim un salariu brut mai mare, un venit constant care sa ne asigure un trai de viata foarte bun.

Pe planul muncii, sanatatea mintala este un subiect fierbinte pentru organizatiile de pretutindeni, deoarece costa bani companiilor. Poate ca este mai bine sa punem pe primul plan decat remuneratia de la sfarsitul lunii. Pentru a cunoaste exact cat incasati atat salariul net cat si brut accesati calcul salariu net pentru a face mai multe simulari.

1. Supraincarcarea

Supraincarcarea si lucrurile facute in graba fara a va aminti de ce se afla in spatele unei anumite decizii, este probabil greseala numarul unu pe care o fac astazi oamenii. In loc sa-ti urmezi dorinta inimii, este foarte posibil sa fii una dintre multele persoane care traiesc viata pe care societatea a dictat-o ​​fara sa se opreasca sa ia in considerare ce vrei.

2. Exerseaza iubirea de sine

Este absolut esential sa va luati timp pentru a va ingriji. Nu exista nicio scuza. Iubirea de sine va fi tot ce ai nevoie pentru a te reincarca. Pentru mine este natura, linistea si creativitatea. Pentru altii, ar putea fi o iesire cu prietenii apropiati. Faceti ceva in mod regulat care va ajuta sa va relaxati si sa va simtiti din nou gata de munca.

3. Fii atent

Cu cat veti putea detecta mai repede semnele unui burnout cu atat mai bine. Aceasta perceptie necesita inteligenta emotionala si capacitatea de a fi constient de emotiile tale. Corpul tau iti va spune ca ceva nu este in regula trebuie doar sa-l asculti.

Unele semne fizice ale epuizarii locului de munca includ epuizarea, insomnia, iritabilitatea, pierderea interesului si lipsa poftei de mancare. Puteti ramane in ton cu dvs. facand check-in-uri regulate cu dvs.

Am mentionat anterior ca sanatatea mintala afecteaza una din cinci persoane. Este posibil sa nu fiti scutiti. Cel mai important lucru este sa construiti rezistenta acum. O fundatie sanatoasa si puternica poate rezista furtunii. Daca ai grija de tine acum, poti fi mai bine pregatit atunci cand apare o criza, pentru ca s-ar putea! Viata are tendinta de a ne compune.

Daca va confruntati cu o provocare de sanatate mintala sau aveti semne de epuizare puteti sa cautati ajutor.

- Publicitate -

Veniturile din mineritul Bitcoin, vârf de 107 milioane de dolari într-o zi

Veniturile zilnice din mineritul Bitcoin au atins un maxim istoric de 107,7 milioane de dolari în ziua înjumătățirii recompenselor,...

Principalii dezvoltatori imobiliari au început să-și consolideze portofoliile de terenuri

Principalii dezvoltatori imobiliari din România au început să-și consolideze portofoliile de terenuri, iar 2024 se anunță un an foarte...