Cum să îți pregătești casa pentru o vânzare rapidă și la preț bun

Ești gata să îți vinzi casa ?

Fiecare vânzător își dorește ca casa să se vândă rapid pentru un profit mare, dar este nevoie de mai mult decât noroc pentru ca acest lucru să se întâmple. Implică o planificare atentă și să știi să-ți pregătești profesional casa pentru a-i convinge pe cumpărători să-și scoată carnetele de cecuri.

Iată cei mai importanți pași pe care îi poți face pentru a te asigura că casa ta se vinde rapid și la prețul cel mai bun.

Curat, curat …

Îndepărtează praful deasupra mantei șemineului și a lamelor ventilatorului, lustruiește diversele aparate și robineții și spală ferestrele. Dacă te-ai mutat deja sau dacă ești prea ocupat pentru a fi la curent cu lucrurile, ia în considerare angajarea unui serviciu de curățenie care să treacă la fiecare două săptămâni.

Fii atent la mirosuri

„Nu găti slănină acasă în ziua prezentării” ar putea suna un sfat. Deși ar putea avea un gust grozav, mirosul este puternic și persistă mult timp. Nu vrei casa ta să miroasă precum un fast-food!

Bineînțeles, vei dori să elimini și alte mirosuri proaste, gândește-te la paturile pentru animale de companie, coșurile de gunoi, toaletele, covoarele, umezeala etc. – dar, în egală măsură. Cere unui prieten sau vecin să îți dea o părere sinceră. Miroase casa mea? Este incredibil cât de obișnuiți cu mirosurile familiare devin sistemele noastre olfactive. Pe de altă parte, nici nu dorești să elimini mirosurile bune. Așadar, asigură o mireasmă proaspătă și plăcută prin diverse odorizante.

Elimină dezordinea

Vrei ca cumpărătorii să se concentreze pe cât de minunat este spațiul tău, nu pe cât de murdar arată. Alungă grămezile de pantofi de la intrare, acel teanc de poștă de pe masa din bucătărie și orice altceva care scade caracteristicile superbe ale casei tale.

Păstrează decorul simplu

Pentru a-i ajuta pe cumpărători să se imagineze în spațiul tău, scapă de orice artă sau alt decor care ar putea opri persoanele cu gusturi diferite. O pictură clasică de peisaj? Foarte bine. Canapeaua ta din piele cu imprimeu zebra? S-ar putea să dorești să acoperi asta pentru vizionare.

Scapă de obiectele personale

Cumpărătorii doresc să se poată imagina singuri în casa ta, așa că îndepărtează orice lucru prea personal, precum fotografiile de familie pe hol sau lucrările de artă ale copiilor tăi de pe frigider.

Să fie lumină!

Deschide toate ferestrele pentru a permite pătrunderea luminii naturale și adaugă lămpi de podea sau de masă în zonele slabe. O cameră luminoasă, veselă, pare mai mare și mai primitoare. Așa că asigură-te întotdeauna că există suficientă lumină în toată casa înainte de a începe să o prezinți.

Adu natura înăuntru

Plantele în ghivece sau câțiva muguri drăguți dintr-o vază pot ajuta la aducerea energiei într-un spațiu, pot completa colțurile goale și chiar atrag atenția asupra caracteristicilor pe care dorești să le observe cumpărătorii. Asigură-te că plantele sunt într-o stare bună.

Scapă de mobila voluminoasă

Mobilierul tău ar trebui să se potrivească cu dimensiunea camerei, deci scapă de orice elemente suplimentare sau supradimensionate care ar putea face spațiul casei tale să pară mai mic decât este cu adevărat.

Organizează-ți dulapurile

Spațiul de depozitare este un punct important pentru vânzare și, dacă dulapurile tale sunt umplute până la refuz, cumpărătorii vor crede că nu ai îndeajuns. Investește în niște cutii, separatoare și alte soluții care te vor ajuta să îți arăți lucrurile mai organizate și să elimini imediat obiectele suplimentare de care nu ai nevoie (le poți aranja până când te muți).

Abordează această listă de detalii

Toate acele lucruri mici pe care ai vrut să le faci, dar la care nu ai ajuns niciodată? Cumpărătorii le vor observa și vor diminua valoarea casei tale. Deci, pune deoparte un weekend pentru a strânge mai bine clanțe slabe, a repara robinetul care se scurge și acoperi zgârieturile de la prima mutare a canapelei.

Oferă fiecărei camere un scop

Camera de rezervă pe care ai folosit-o ca birou / cameră de oaspeți / magazie nu te va ajuta să îți vinzi casa decât dacă le arăți cumpărătorilor cum o pot folosi ei înșiși, la vizionare. Așadar, alege o utilizare (birou, cameră de oaspeți etc) și pune în scenă clar spațiul pentru a prezenta această utilizare.

Transformă baia cu o tentă de spa

Creează senzația unei băi relaxante și luxoase – pentru mai puțin de 150 ron. Stivuiește câteva șervețele frumoase legate cu panglică, adaugă câteva lumânări parfumate și plante false și cumpără covoare de baie cu prosoape în tonuri de coordonare, cum ar fi verde deschis, albastru și alb.

Transformă camera de zi în conversație centrală. Creează puncte focale

Ajută cumpărătorii să se imagineze relaxându-se cu familia și oaspeții, grupând mobilierul tău în aranjamente care inspiră conversația. Crearea punctelor focale în casă poate face ca proprietatea ta să iasă în evidență și nu este nevoie de un designer de interior pentru a face asta. Acest punct focal trebuie să fie evidențiat și accesibil. Așază în centrul livingului un covor intim special, din lână. Ai posibilitatea să alegi covoare pentru copii dintr-un loc special dedicat.

Menține fluxul

Ultimul lucru pe care îl dorești este ca oamenii să se lovească de mobilier în timp ce îți fac turul acasă; le întrerupe concentrarea și face spațiul să pară înghesuit. Fă o mișcare ca și când ți-ai vedea casa pentru prima dată și modifică orice ar întrerupe „fluxul”.

Sporește atracția

Nu îți petrece tot timpul în interior. Mai mulți cumpărători au decis să nu ia o decizie după o evaluare de aparență, așa că asigură-te că exteriorul casei tale arată excelent. Tunde-ți arbuștii, curăță paturile de flori, refă orice vopsea cojită și păstrează aleea liberă. Adăugarea unui rând de plante în ghiveci de-a lungul aleii sau a unei ghirlande vesele la ușa din față poate face o mare diferență.

- publicitate -

trebuie să citești