Cum să eviți actele de vandalism aplicate mașinii tale? Iată 6 sfaturi valoroase

Mașina ta poate fi “victima” unor acte de vandalism minore sau dimpotrivă, destul de serioase. Având o perspectivă realistă, oricând îți poți găsi mașina avariată, cu zgârieturi, cu geamurile sau oglinzile sparte, cu cauciucurile tăiate, grafitti, sau lucruri lipsă.

Este un moment total neplăcut, având în vedere că nici măcar nu știi cine a vrut să-ți facă ție acest rău intenționat – un vecin, o cunoștință răzbunătoare sau pur și simplu un necunoscut. Ei bine, vinovatul poate fi mai greu de identificat, însă ce poți face cu siguranță, este să cunoști procedurile prin care vei gestiona astfel de situații

Deja știi că pentru daunele provocate de accidente sunt anumite aspecte de luat în considerare, diverse moduri de prevenție cum sunt condusul preventiv și posibilități de acoperire a cheltuielilor de reparație, cum este asigurarea.

În acest sens poți încheia o asigurare RCA contactless, în mod rapid și eficient. Pe de altă parte însă, cum reușești să fii preventiv și să rezolvi situațiile neplăcute provocate de actele de vandalism?

Vezi mai jos care ar trebui să fie pașii tăi de acțiune și ce trebuie neapărat să ai în vedere 

  1. Folosește garajul

Dacă dispui de un garaj, atunci folosește-l în scopul pentru care a fost creat. Nu-l transforma în spațiu de depozitare, ci, ține-l cât mai organizat astfel încât să poți parca mașina acolo. Asigură-te că-l încui, iar apoi poți sta liniștit deoarece cel mai probabil, nimeni nu s-ar aventura să treacă de ușa încuiată a garajului pentru a-ți ataca mașina.

  1. Parchează într-o zonă cu lumină

Încearcă să găsești acel loc de parcare care este cât mai bine luminat, deoarece hoții nu ar risca să fie văzuți sau recunoscuți de cineva. Așa că o alee din apropierea casei iluminată  cu lumini care au senzori de mișcare sau și unele obișnuite, îi poate ține pe cei rău intenționați la distanță.

  1. Instalează un sistem de supraveghere

Instalarea unei camere de supraveghere exterioare prin care să poți monitoriza aleea pe care este parcată mașina poate fi o idee excelentă. Astfel hoții se vor gândi de două ori înainte să acționeze, nu doar asupra mașinii ci și a casei, iar dacă totuși se întâmplă îți va fi mai ușor să-i identifici. 

  1. Instalează o alarmă

Dacă mașina ta nu are o alarmă setată din fabrică, atunci poți opta pentru instalarea uneia. Aceasta va preveni furtul și vandalizarea și totodată, îi va descuraja și opri pe hoți în a-și mai duce actul la bun sfârșit. Așa că, fă ca mașina ta să-ți trimită un semnal atunci când cineva este mult prea aproape de ea. 

  1. Nu lăsa lucruri de valoare la vedere

Hoții vor fi tentați să fure orice lucru de valoare pe care-l observă și ar putea face tot posibilul pentru a reuși asta. Îți pot sparge geamul sau chiar ar putea pătrunde cu ușurință dacă l-ai uitat deschis. Așa că nu lăsa nimic de valoare în mașină sau cel puțin pune-le în torpedou sau portbagaj unde nu sunt la vederea nimănui. 

  1. Instalează o cameră de bord

O cameră de bord este utilă atât pentru înregistrarea evenimentelor atunci când conduci, dar și pentru înregistrarea anumitor întâmplări, pentru momentele în care este parcată. Cu atât mai mult, va ajuta la alungarea hoților care sunt atenți la detalii și perceptivi, făcându-i să se răzgândească cu privire la vandalizare.

Se poate întâmpla totuși, ca cu toate măsurile tale de prevenție să nu-i poți opri pe hoți din a-ți vandaliza mașina. În aceste situații este bine să ai încheiată o asigurare care poate acoperi toate reparațiile.Vezi cât costa o asigurare Casco la AsigurariContactless.ro și toate avantajele și beneficiile pe care le aduce. 

În concluzie pentru a evita actele de vandalism trebuie să acorzi o mare importanță locului în care îți parchezi mașina și să iei în calcul orice sistem suplimentar inovativ.. Dacă totuși, nu-i poți alunga pe hoți, o asigurare casco, îți poate fi de mare folos. 

- Publicitate -

Trăiește în confort și eleganță aproape de munte. Descoperă apartamente exclusiviste și casele de lux integrate în peisajul montan

Cum te-ai simți dacă ai începe fiecare zi respirând aerul curat de munte de pe terasa locuinței tale? Acest...

Cum funcționează PENNY Iuliu Maniu, primul magazin autonom al rețelei

PENNY deschide în 29 mai, la București, primul magazin autonom, în care articolele sunt scanate automat, prin intermediul unui...