Cum să detectezi camerele și microfoanele ascunse?

Este posibil să ascunzi microfoane și camere de luat vederi în tot felul de locuri pentru a spiona persoane nebănuite. În majoritatea locurilor, este ilegal să se înregistreze persoane fără a le notifica, dar asta nu înseamnă că nu există camere sau microfoane spion.

Dacă simți că ești spionat, fă o căutare aprofundată și folosește tehnologia disponibilă, de exemplu niște detectoare camere sau microfoane ascunse. Iată și câteva lucruri pe care le poți face înainte de a intra în posesia unui detector.

Fă-i o cercetare amănunțită

Camerele spion sunt proiectate pentru a fi cât se poate de discrete, dar multe dintre ele vor face încă zgomot atunci când sunt folosite. Așteaptă un moment de liniște completă în zonă pentru a căuta și deplasează-te în liniște pentru a observa zumzeturi sau clicuri ușoare care ar putea proveni dintr-o cameră ascunsă.

Examinează detectoarele de fum și alte dispozitive electronice

Dispozitivele de supraveghere pot fi ascunse în alte dispozitive care trebuie conectate la energie, de exemplu detectoare de fum. Scoate-le pe acestea din tavan și caută înăuntru o cameră sau un microfon. Verifică, de asemenea, difuzoarele, lămpile și alte dispozitive electronice pentru orice modificare care ar putea indica că cineva a montat un microfon.

Observă decorațiunile care arată ciudat

Unul dintre cele mai populare moduri de a ascunde un microfon sau o cameră într-o cameră este să-l ascunzi într-un obiect discret, cum ar fi un ursuleț de pluș sau o vază de flori. Uită-te în jurul camerei și găsește acolo decorațiuni pe care le consideri inadecvate cu restul spațiului sau care au un unghi ciudat.

Examinează orice fire care sunt ciudate sau care nu par conectate la nimic

În timp ce unele dispozitive de supraveghere ar putea fi alimentate cu baterii, majoritatea camerelor și microfoanelor ascunse au nevoie de o sursă de alimentare. Inspectează dispozitivele electronice și prizele pentru a găsi cabluri conectate la obiecte care nu au nevoie de curent sau cabluri pe care nu le poți recunoaște.

Creează un detector de cameră ascunsă

Un detector de cameră îți va permite să detectezi cu ușurință camere mici în pereți și obiecte. Pune o rolă de hârtie igienică peste un ochi și ține o lanternă în fața celuilalt. Opriți luminile, aprinde lanterna și traversează camera în căutarea unor mici explozii de lumină.

Lumina va reflecta dispozitivele de transfer de încărcare sau obiectivul camerei și îți va facilita găsirea.

Uită-te în luminile și bateria vehiculului tău

Camerele și microfoanele se găsesc adesea ascunse în mașini pentru a te înregistra sau a te urmări. Verifică dacă interiorul luminilor sau în jurul bateriei vehiculului nu prezintă obiecte sau cabluri necunoscute. Folosește o lanternă pentru a arunca o privire sub mașină și arunca o privire atentă la tot ceea ce crezi că nu se afla în vehicul anterior.

- Publicitate -

Veniturile din mineritul Bitcoin, vârf de 107 milioane de dolari într-o zi

Veniturile zilnice din mineritul Bitcoin au atins un maxim istoric de 107,7 milioane de dolari în ziua înjumătățirii recompenselor,...

Principalii dezvoltatori imobiliari au început să-și consolideze portofoliile de terenuri

Principalii dezvoltatori imobiliari din România au început să-și consolideze portofoliile de terenuri, iar 2024 se anunță un an foarte...