Cum să decorezi simplu și eficient: 5 idei pentru a îți transforma locuința într-un loc mai plăcut

Dacă te gândești de ceva vreme să-ți transformi casa într-un loc mai îmbietor și confortabil, poate că este momentul să prioritizezi această dorință.

Ce să faci înainte să începi să decorezi:

  • Caută surse de inspirație. Indiferent că este vorba de reviste de design interior, de emisiuni de profil sau de Pinterest sau Instagram, caută cât mai multe idei. Vei deveni astfel mai creativ și vei face schimbări uimitoare la care nu te-ai fi gândit.
  • Stabilește bugetul. Chiar dacă nu plănuiești să cheltui mult, pune pe hârtie toate cheltuielile care crezi că vor exista. Astfel, vei putea să conștientizezi de ce resurse financiare vei avea nevoie și te vei putea organiza mai bine.
  • Setează un timp limită. Chiar dacă nu te grăbești în acest proces de decorare, încearcă să stabilești niște repere de timp. Acest lucru te va ajuta îți planifici mai bine fiecare pas, fără să ajungi să te plictisești sau să te saturi de munca depusă fără rost.

Vezi mai jos 5 idei care să te inspire:

  1. Schimbă covoarele. Nici nu îți imaginezi cât de mult poate schimba aspectul unei camere. Un covor nu numai că poate schimba aspectul și atmosfera, dar are și o serie de avantaje practice. Dacă vrei să decorezi, poți începe cu covoarele din casă. Poți să vezi aici modele noi de covoare de pe Hornbach.ro. Nu numai că vei găsi o varietate de covoare pentru orice cameră, dar vei avea de unde să alegi nenumărate forme, materiale și stiluri pentru a-ți transforma casa într-un loc mai confortabil și elegant.
  2. Adaugă perne și pături în sufragerie. Aceste elemente simple de decor vor aduce un plus de rafinament în sufrageria ta. Concentrează-te pe o varietate de texturi și mărimi mai degrabă decât pe culori. De exemplu, poți folosi catifea și bumbac – contrastul dintre texturi va face spațiul mai interesant. De asemenea, poți adăuga o pătură (dintr-un material diferit de perne) pentru brațul canapelei.
  3. Personalizează pereții. Alege ca unul dintre pereții camerei să fie personalizat, mai ales dacă aceștia au o culoare neutră. Poți pune fotografii cu cei dragi, realizând astfel o mică expoziție cu cele mai frumoase momente din viața ta. Dacă nu ești un fan al ramelor, poate preferi un tapet cu modele grafice deosebite sau să vopsești un perete într-o culoare intensă. De asemenea, ai putea profita de această ocazie să pictezi chiar tu și să te bucuri de beneficiile terapeutice ale pictatului.
  4. Folosește oglinzi. Este binecunoscut faptul că o oglindă va face orice cameră să pară mai mare decât este în realitate. Astfel, tot ce trebuie să faci este să asociezi o oglindă cu o sursă de lumină. Aceasta va valorifica orice lumină naturală posibilă (oricât de înnorat ar fi afară) și, cu cât oglinda este mai mare, cu atât spațiul va fi mai luminos.
  5. Rearanjează mobila. Nu este nevoie să schimbi mobilierul pentru a decora. Poți reface complet spațiul prin simpla rearanjarea a pieselor pe care le ai deja. De asemenea, poți împrospăta mobilierul fie prin vopsire, fie prin adăugarea unor elemente textile. Ai nevoie doar de un pic de imaginație și răbdare să schimbi o cameră fără să cumperi piese noi de mobilă, dar va merita efortul.

Indiferent ce fel de schimbări ajungi să faci în casă, amintește-ți că vei avea întotdeauna posibilitatea de a schimba din nou. Până la urmă, și tu vei fi diferit de-a lungul anilor și este normal ca locuința ta să ți se potrivească perfect!

- Publicitate -

Ultimele

Piața jucăriilor din România, nivel record de peste 1,7 miliarde lei în 2022

Cifra de afaceri a pieței de jucării din România (producție & comerț) a crescut cu 14% față de 2020...