Cum să ambalați bunurile fragile

Ambalajul este o artă care necesită ca anumite cunoștinte tehnice sa fie aplicate corect. Și acest lucru este și mai adevărat atunci când vine vorba de ambalarea obiectelor fragile. În aceste cazuri, natura pachetului necesită o atenție deosebită a modului în care împachetăm, dacă vrem ca produsele să ajungă la destinație în stare bună.

Ce se înțelege prin bunuri fragile?

Prin bunuri fragile ne referim la cele care se pot rupe sau deteriora cu ușurință din cauza unei lovituri sau chiar a unei fricțiuni. Această categorie ar include obiecte de sticlă, aparate electronice si electrocasnice, gadget-uri tehnologice, mobilier și obiecte de decor, ba chiar alimente. Iată sfaturi care vă vor ajuta să vă împachetați corect obiectele fragile! Magazinele online, în special, vin cu multe variante de foliecubule si ambalaje de protectie, iar prețurile acestora nu sunt deloc unele mari.

Alegeți un carton ondulat

Cartonul ondulat este un tip mai rezistent la șocuri, dar este și mai maleabil decât versiunea standard. După cum era de așteptat, aceste cartoane prezintă un risc mai mic de rupere, dar oferă o protecție mai mare. Cu toate acestea, pentru produse extrem de fragile, cum ar fi cristale foarte fine, dispozitive electronice foarte sensibile etc, cartoanele cu mai multe straturi sunt o opțiune și mai fiabilă.

Umpleți spațiile goale cu ambalaje de umplere

Ambalajul de umplere este unul care ne ajută să acoperim spațiile goale din interiorul pachetelor.
Aceasta servește unei funcții duble: Pe de o parte, pentru a minimiza vibrațiile și, pe de altă parte, ajută la fixarea produselor, pentru a le împiedica să se deplaseze în interiorul cutiei.

Folosiți etichete pentru expedieri fragile

Etichetele avertizează manipulanții acelor mărfuri de faptul că este necesară manevrarea cu precauție a bunurilor. Modalitatea de dispunere a etichetelor este ușoară si fiind autoadezive, trebuie doar să fie lipite pe coletele care vor fi transportate.

Împachetați marginile și colțurile

Oglinzile, picturile, mobilierul, lămpile se transportă în stare optimă dacă au colțurile ambulate corespunzător. Cartonul amintit anterior (cel ondulat) este o opțiune bună, dar se pot achiziționa și colțare speciale de protecție pentru a intari colțurile cutiilor din carton Aceste produse protejează colțurile, asigurându-se că vor păstra marginile în siguranță, iar în eventualitatea unui impact, bunurile să nu sufere daune. Ca și în cazul materialelor de umplutură de protecție, există multe opțiuni pe piață, deși cele mai multe sunt fabricate din spumă sau carton.

Ca un ultim pas, este recomandat să vă protejați expedierile fragile prin intermediul benzii adezive. Cu ajutorul acesteia, etanșați pachetul, astfel încât să se evite deschiderea accidentală. Nu uitați să folosiți banda sau scotch lat și pe părțile laterale ale coletului. Cea de-a doua opțiune (scotch-ul) este mai des folosit și recomandat pentru o sigilare perfectă, astfel încât bunurile să ajungă în siguranță la destinație.

- Publicitate -

Românii au comandat cu livrare la locație peste 10.000 de burgeri pe zi în 2023

Cu o creștere de peste 15% față de 2022, burgerii rămân în topul preferințelor culinare comandate de români cu...

The first full autonomous PENNY store in the world is open in Bucharest

PENNY opened on May 29, 2024, in Bucharest, the first full autonomous store in its network, where articles are...