Cum să alegi un covor potrivit pentru livingul tău? Iată 3 criterii pe care te poți baza!

Covorul este o piesă decorativă centrală, esențială în orice încăpere. Acesta nu doar că înfrumusețează spațiul, ci oferă o notă originală oricărui tip de design.

El poate fi amplasat în orice cameră – living, dormitor, birou, etc. – însă, dacă ești în căutarea unui model ideal, poate fi dificil să alegi varianta cea mai potrivită.

De aceea, este important să ai o serie de factori utili, pe care să-i poți lua în considerare în acest proces.

Așadar, este bine să-ți alcătuiești o sumă de elemente care să te ghideze în direcția bună pentru tine.

În acest articol, vei afla 3 detalii de care trebuie să ții cont atunci când selectezi un covor perfect pentru living!

  1. Forma

Forma covorului reprezintă un lucru pe care trebuie să-l iei în calcul, deoarece modelul ales trebuie să se integreze cât mai bine în decorul general, păstrând simetriile existente.

De exemplu, dacă piesele masive de mobilier sunt amplasate în linii drepte, ai două variante la dispoziție – poți păstra regula, optând pentru un covor dreptunghiular sau pătrat, care să se alinieze în cadrul șablonului respectiv, sau poți experimenta o abordare diferită, orientându-te către forme speciale (rotunde, neregulate, etc.), care să aducă un plus de originalitate și inovație.

Astfel, trebuie să te gândești neapărat la tot ceea ce este deja instalat în încăpere, cu scopul de a crea o armonie estetică, alcătuită din linii, forme și geometrii complementare.

În cazul în care vrei să descoperi produse ieșite din comun, poți alege un covor modern de la Sensodays, care să-ți îndeplinească toate cerințele și preferințele!

  1. Dimensiunea

Dimensiunea recomandată o poți afla analizând locul în care vrei să așezi covorul – dacă îți dorești să ai întreaga podea acoperită, trebuie să iei în calcul mai multe aspecte semnificative.

Însă, dacă vrei să-l instalezi în centrul camerei sau pe o latură anume, vei avea nevoie de dimensiuni mici sau medii, care să contribuie pozitiv la alcătuirea unui cadru primitor și, mai ales, atractiv din punct de vedere vizual.

Totuși, indiferent de mărimea care se potrivește în spațiul din living, nu uita că un covor trebuie îngrijit și curățat în mod regulat, pentru a se evita acumularea mizeriei, a mirosurilor, a prafului, a acarienilor sau a altor particule nocive.

Există o mulțime de trucuri pe care le poți pune în aplicare pe cont propriu – dar ai grijă, căci nu toate covoarele reacționează bine la astfel de intervenții clasice. Prin urmare, pentru anumite tipuri de modele, poate fi nevoie de curățare profesională.

  1. Designul

Designul este cel care iese în evidență, în primul rând – așadar, alege imprimeuri inedite și culori deosebite, care să fie pe gustul tău!

Cu siguranță vei descoperi nuanțe frumoase și covoare ideale pentru casa ta, dacă studiezi cu atenție toate opțiunile pe care le ai la dispoziție.

În concluzie, covorul poate schimba cu totul atmosfera din living – tot ce trebuie să faci este să ai în vedere aceste detalii esențiale, care te pot ajuta să iei cea mai bună decizie, achiziționând un articol care să-ți împlinească toate așteptările!

- publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.