Cum să alegi plasa de protecție potrivită pentru un teren de sport?

Activitățile sportive sunt importante pentru menținerea unui stil de viață sănătos, mai ales în contextul actual, când mobilitatea socială s-a redus semnificativ pe fondul epidemiei de coronavirus.

Creșterea cererii de echipamente sportive și mai ales de locuri unde să fie organizate spații dedicate mișcării fizice a creat necesitatea unor soluții  profesionale complete pentru amenajarea terenurilor de sport.

În acest context, un rol important îl au echipamentele de protecție și împrejmuire a locurilor pentru exerciții fizice, fitness, sporturi individuale și de echipă. Iată care sunt principalele tipuri de plase de protecție, ca să alegeți modelul potrivit pentru un teren de sport așa cum vă doriți:

Plase impregnate (cauciucate)

Aceste plase sunt realizate din materiale textile impregnate cu un aditiv special, astfel că rezistența la solicitări mecanice este de 4 ori mai mare, iar plasele cauciucate rezistă excelent la abraziune sau agățare și sunt stabile dimensional. Impermeabilitatea se realizează prin aplicarea uniformă a peliculei fine de cauciuc.

Plase sportive pentru îngrădire și cupole

Reprezintă cele mai populare tipuri de plase și sunt utilizate pentru împrejmuirea și acoperirea unor săli și terenuri de fotbal, minifotbal, handbal, volei și tenis. Rolul lor este să rețină mingea care este trimisă la o înălțime mai mare decât cea a gardului.

Sunt realizate din poliester sau poliamidă de înaltă tenacitate (HTPES, HTPA), deci au fire tehnice cu înaltă rezistență la factorii externi (apă, raze UV, rupere, destrămare). Legăturile dintre ochiurile de plasă sunt obținute prin înnodare, nu prin lipire, ceea ce le asigură o durabilitate superioară.

Plase perimetrale pentru împrejmuire și spatele porților

Aceste plase de protecție sunt recomandate pentru împrejmuirea terenurilor și sălilor unde se practică sporturi cu mingea. Sunt proiectate să reziste la lovituri puternice, fiind cele mai rezistente plase pentru fotbal și celelalte sporturi cu balonul rotund sau oval.

Atunci când alegeți o plasă pentru teren fotbal aveți în vedere acest model, care asigură protecție maximă și totodată conferă un aspect plăcut terenului, având culori și modele variate, de la clasicele culori alb și verde până la combinații îndrăznețe de nuanțe fosforescente.

Aveți la dispoziție și plase de protecție cu ochiuri mici, care sunt recomandate pentru împrejmuire terenuri de tenis, squash, badminton, oină, baseball sau petanque. 

Plase pentru porți și filee

O categorie importantă o reprezintă gama de plase pentru porți și filee care sunt necesare la majoritatea sporturilor cu mingea: plase fotbal, plase handbal, plase volei, plase terenuri acoperite.

Sunt disponibile seturi de plase la dimensiuni standard, potrivite pentru competiții sportive omologate. Puteți alege și plase de minifotbal sau filee de volei pe plajă, care sunt mai mici decât cele obișnuite.

De asemenea există posibilitatea să comandați plase exact pe dimensiunile terenului de sport pe care îl aveți acasă, în grădină sau în curte.

Aveți nevoie și de plase pentru porți, plase de amortizare și plase laterale. Toate acestea se achiziționează de la producători atestați, care furnizează plase de calitate, realizate din materiale rezistente și flexibile, pe baza tehnologiei de împletire fără nod.

Pentru utilizarea eficientă a spațiilor destinate activității fizice, alegeți plase pentru terenuri multisport, ca să jucați mai multe sporturi pe același teren. Puteți chiar să montați coșuri de baschet în spatele porților sau pe pereții exteriori. 

Astfel vă bucurați de plăcerea de a face sport oricând vă doriți acest lucru, pentru o viață mai sănătoasă și mai relaxată, pentru timp de calitate petrecut în familie și alături de prieteni.

- Publicitate -

România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane metri pătrați

În prezent, România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane de metri pătrați, din care...

Kingfisher, proprietarul Brico Depot, deschide un hub tehnologic în Cluj-Napoca

Kingfisher, compania internațională de bricolaj care deține B&Q, Screwfix, Castorama și Brico Depot, deschide un hub tehnologic la Cluj-Napoca,...