Cum să alegi cea mai bună mașină de spălat pentru casa ta

Te-ai mutat în casă nouă și ai nevoie de o mașină de spălat ieftină? Sau trebuie înlocuită cea veche de 10 ani? Ei bine, primul pas în cumpărarea unei mașini de spălat noi este o planificare prealabilă ce trebuie să țină cont de câteva aspecte. Cunoaște-ți nevoile! De exemplu, cât timp petreci spălând? Ai o familie numeroasă care necesită utilizare zilnică sau ești singur? De asemenea, este important să iei în considerare unde va fi amplasată aceasta.

Dacă te gândești când și cum îți speli rufele va trebui să compari mai multe mașini de spălat și să decizi ce dimensiune să cumperi și ce opțiuni de ciclu de spălări sunt importante pentru nevoile tale sau ale familiei. Principalele puncte de luat în considerare atunci când cumperi o mașină de spălat și un uscător includ costul, tipul de încărcare, dimensiunea, capacitatea, ciclurile și eficiența energetică.

Încărcare frontală sau încărcare superioară?

Cea mai evidentă caracteristică pe care să o iei în considerare atunci când cumperi o mașină de spălat este dacă alegi o mașină de spălat cu încărcare frontală sau una cu încărcare superioară.

Mașinile standard cu încărcare superioară, care rotesc rufele într-o cuvă centrală, sunt de obicei cea mai ieftină opțiune. Cu toate acestea, ele pot costa mai mult pe termen lung, deoarece folosesc mai multă energie și apă. O mașină de spălat cu încărcare superioară reprezintă o alegere bună dacă ai probleme cu spatele sau genunchii, deoarece nu trebuie să te apleci să bagi rufele în mașină.

O mașină de spălat cu încărcare frontală nu are o centrifugă și este de obicei mai scumpă. Cu toate acestea, ele se învârt mai repede, extrag mai multă apă (ceea ce scade timpul de uscare) și folosesc mult mai puțină apă în timpul unui ciclu de spălare, făcându-le eficiente din punct de vedere energetic și ecologice.

Să luăm ca exemplu o mașină de spălat AEG, ProSense. O mașină de spălat AEG ProSense este elegantă, folosește încărcare frontală și este incredibil de silențioasă, astfel încât nu îți va perturba gospodăria în timp ce funcționează. Are foarte multe setări de spălare diferite și o deschidere extra-largă a ușii care face ca încărcarea rufelor să fie rapidă și ușoară. Mașina de spălat AEG este de înaltă eficiență, are o capacitate de stocare de 7 kg și folosește senzori pentru o spălare eficientă.

Dimensiunea mașinii de spălat

Măsoară spațiul în care dorești să așezi mașina de spălat, înainte de a decide ce model vrei să achiziționezi. Dacă dorești și mașină de spălat și uscător, ai foarte puțin spațiu disponibil, ia în considerare o mașină de spălat cu uscator. Aceste aparate eficiente, concepute pentru spații mici, sunt disponibile în unități stivuite, unul lângă altul sau all-in-one. Mașinile de spălat cu uscător ocupă de obicei mai puțin de 84 de centimetri pătrați și pot fi mai convenabile pentru persoanele care au dificultăți de aplecare. Înainte de a selecta unul dintre aceste modele, ia în considerare locul în care va fi localizat combo-ul. De asemenea, dacă locația unde speli are un spațiu restrâns, ia în considerare o mașină de spălat cu încărcare superioară. Pentru mașinile încorporate în mobilier, cea mai populară este încărcarea frontală.

Capacitatea mașinii de spălat

Când alegi o mașină de spălat, ia în considerare cât de multe rufe va trebui să speli. Capacitatea depinde de mărimea cuvei. Familiile cu copii, care trebuie să facă mai multe spălări zilnic, ar putea dori o mașină de spălat cu capacitate mare, pentru a reduce numărul de încărcări necesare. Modelele cu capacitate mai mică, care utilizează mai puțină apă și energie, pot fi economice pentru persoanele singure și cupluri.

Tipuri de cicluri de spălare

Ciclurile de spălare prestabilite combină viteze diferite, temperaturi și niveluri de centrifugare pentru a curăța anumite tipuri de îmbrăcăminte. O mașină de spălat medie poate avea și cicluri de spălare pentru haine din țesături delicate. Modelele de ultimă generație pot oferi cicluri suplimentare, cum ar fi un ciclu special pentru haine de lucru, blugi și prosoape, precum și cicluri de prespălare pentru a face față petelor dificile. Curățarea cu abur încorporată te scapă de pete și șifonare fără pretratamente. Aburul este, de asemenea, benefic pentru reducerea alergenilor. Gândește-te la tipurile de îmbrăcăminte pe care le vei spăla cel mai des pentru a lua cea mai bună decizie. Unele modele mai scumpe pot prezenta combinații suplimentare de temperatură pentru a se potrivi mai multor țesături. Setările de spălare rapidă fac ca hainele să fie mai curate, într-un timp mai redus. Comenzile pot fi mecanice, cu butoane rotative sau electronice, cu funcții precum afișaje digitale sau ecrane tactile, care-ti permit să personalizezi ciclurile.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...