Cum să alegi aromele potrivite pentru odorizantul de cameră

Propria locuință ar trebui să fie locul de relaxare și destindere al fiecărei persoane, deoarece acesta este amenajat și dotat după bunul plac. Pentru a obține și mai mult de la momentele tale libere poți opta pentru aromaterapie, considerată și arta echilibrului prin intermediul mirosurilor plăcute. Fiind unul dintre cele mai sensibile și importante simțuri, mirosul are capacitatea de a-ți influența atât starea de spirit, cât și de a ameliora problemele emoționale sau deficiențele de somn. 

Ca să te bucuri din plin de beneficiile pe care le poți obține prin acest procedeu este esențial să alegi cu grijă aromele pe care le vei folosi pentru odorizantul de cameră. Atunci când mergi la cumpărături, ar trebui să iei în considerare scopul în care este folosită fiecare încăpere, deoarece unele mirosuri vor fi potrivite doar pentru un loc anume:

Holul 

Încă din primul moment în care intri în casă, holul te poate întâmpina fie cu o aromă plăcută, care să te pregătească pentru noi sarcini sau pentru odihnă, fie cu o atmosferă apăsătoare – în primul rând este foarte important să te asiguri că aerisești zilnic toată locuința. Odată ce acest pas a fost făcut, te poți bucura de mirosul de iasomie sau trandafir, însă și parfumul de piersică poate fi potrivit. 

Baia 

Fiind o încăpere intimă, este recomandat ca baia să fie aromată cu ajutorul unui odorizant care să împrospăteze atmosfera. Descoperă gama de arome de la Market Aroma – lămâia, mărul, menta sau notele marine sunt unele dintre cele mai bune alegeri. Ține cont că prin natura sa, baia este o cameră cu multă umezeală, iar parfumul folosit ar trebui să fie unul fresh. 

Bucătăria

Ciocolată, vanilie sau gumă de mestecat? Ori poate preferi miresmele ierburilor aromatice precum busuiocul, rozmarinul sau oregano. Indiferent care sunt mirosurile tale atunci când vine vorba despre bucătărie este cert că aromele dulci sau cele care te duc cu gândul la preparate sărate sunt potrivite. O idee îndrăzneață poate fi și odorizantul cu miros de cafea, mai ales dimineața. 

Livingul 

Sufrageria este camera care adună laolaltă întreaga familie sau cercul de prieteni, însă adesea este folosită și pentru serile de film ori lecturile bune în compania propriei persoane. Un odorizant cu aromă orientală de flori de ceai sau de portocal poate fi o alegere potrivită. Păstrând aceeași notă exotică, poți opta și pentru mirosul de mango sau ananas ori chiar pentru mixul unui buchet de flori. 

Dormitorul 

Dormitorul matrimonial este, probabil, una dintre cele mai importante încăperi din locuință, motiv pentru care aroma cu care acesta este parfumat trebuie să fie aleasă cu grijă. În funcție de aceasta vei putea să te odihnești mai bine sau chiar să ameliorezi anumite probleme de respirație ori emoționale. Ia în considerare să achiziționezi produse hipoalergenice, care să susțină un aer ușor de respirat și proaspăt. 

Unele dintre cele mai populare note de parfum atunci când vine vorba despre camera principală a casei sunt lavanda, datorită proprietăților sale calmante, dar și scorțișoara sau iarba verde pot fi alegeri potrivite și reconfortante. Dacă vrei să creezi o atmosferă romantică, poți opta pentru aromele de trandafiri ori struguri dulci. 

Alegerea odorizantului potrivit pentru camere este ușor de făcut dacă iei în considerare scopul fiecărei încăperi, dar și perioada de timp petrecută acolo. Amintește-ți să aerisești zilnic casa pentru a te putea bucura din plin de aromele alese într-un mediu curat și sănătos.

- Publicitate -

Ungurii de la KÉSZ au autorizație de construire pentru ansamblul Corallis Apartments

KÉSZ a obținut autorizația de construire pentru proiectul rezidențial Corallis Apartments, situat pe malul Lacului Grivița, în zona Petrom...

De ce surfingul este potrivit pentru copii: o aventură sănătoasă și educativă

Surfingul este o activitate captivantă și plină de adrenalină care a câștigat popularitate în rândul copiilor și părinților deopotrivă....