Cum s-au adaptat dezvoltatorii de locuințe la cerințele clienților pe fondul pandemiei

Dezvoltatorii de locuințe au început să adapteze proiectele la noile tendințe din piață și la nevoile cumpărătorilor, care s-au schimbat pe fondul pandemiei de COVID-19.

Astfel, tot mai mulți dintre aceștia pun accent pe crearea unor spații comune în care locatarii pot lucra sau pe zone verzi pentru relaxare, dar și pe servicii tip concierge, care sa acopere toate necesitățile, in cazul unui alt lock down.

Se observă și o creștere a vizionărilor cu aproximativ 60% și a vânzărilor cu aproximativ 20%, în ansamblurile care oferă aceste facilități.

De exemplu, în complexul Loft Green Apartments, dezvoltat de EcoVillas în Mogoșoaia, vânzările au crescut în contextul în care două păduri înconjoară ansamblul.

Un alt dezvoltator care a decis să mărească suprafața alocată spațiilor verzi în complexul rezidențial pe care îl construiește este NUSCO Imobiliaria.

Complexul My Place, dezvoltat de oamenii de afaceri Costel Niculae și Raluca Niculae, are prevăzute locuri de joacă pentru copii, dar și piscină, saună și sală de fitness.

Ce alte servicii mai pun la dispozitie dezvoltatorii pentru a limita deplasările locatarilor din complexuri

Sunt din ce în ce mai întâlnite cazurile în care dezvoltatorii asigură locatarilor servicii de concierge –  în acest caz, dezvoltatorul, prin intermediul administratorilor complexului poate să facă cumpărăturile la solicitarea locatarilor, poate chiar să ducă animalul de companie la veterinar, să cumpere medicamente, sa preia coletele de la curieri și chiar să aducă doctorul sau maseurul acasă.

Tot mai multe ansambluri au săli de fitness și piscine acoperite sau în aer liber, iar unele zone prevăzute inițial pentru spații comerciale sau alte tipuri de servicii sunt transformate în săli de conferință sau spații de lucru pentru locatari.

- Publicitate -

Leroy Merlin a investit 2 milioane euro în relocarea magazinului din Electroputere Mall

Leroy Merlin a inaugurat noul magazin din Electroputere Mall Craiova, relocat în același centru comercial, pe o suprafață extinsă...

Al doilea magazin TEDi din Pitești s-a deschis în centrul comercial Supernova

Noul magazin TEDi Supernova Pitești se întinde pe o suprafață de 755 mp și comercializează articole de uz casnic,...