Cum prelungești durata de viață a Fordului tău

Ford este un brand cunoscut în întreaga lume, autovehiculele cu sigla producătorului american clasându-se an de an în topul vânzărilor.

Proprietarii de mașini Ford sunt mulțumiți de fiabilitatea acestora și de faptul că le pot folosi o perioadă îndelungată, fără ca vehiculele să le facă probleme deosebite.

Durata de viață a unui Ford depinde însă și de proprietar, mai exact, de modul în care acesta are grijă de mașina sa.

Am stat de vorbă cu mai mulți fani împătimiți ai acestei mărci și am aflat de la ei câteva sfaturi care pot prelungi durata de viață a unui Ford. Așadar, dacă și tu deții o astfel de mașină, iată care sunt aspectele esențiale de care trebuie să ții cont!

Efectuează reviziile anuale

Chiar dacă mașina a ieșit din garanție și merge impecabil, este important să continui să-i faci reviziile anuale.

Cu această ocazie, mașina este verificată de un mecanic specializat care poate stabili dacă este ceva în neregulă sau dacă sunt piese defecte ori uzate.

De asemenea, uleiul și filtrele trebuie schimbate anual sau după un anumit număr de kilometri, revizia fiind astfel un prilej pentru efectuarea acestei operațiuni.

Amânând revizia anuală, riști să apară probleme mai serioase care vor necesita costuri mult mai mari decât o simplă verificare și un schimb de ulei. 

Păstrează mașina curată

Nu este prea plăcut să te afișezi prin oraș cu mașina plină de praf, noroi sau excremente de păsări dar nici foarte sănătos pentru vehicul.

Toate aceste urme de mizerie afectează vopseaua și caroseria mașinii, care va începe să ruginească de timpuriu.

De asemenea, mașina trebuie să fie curată și la interior, pentru a evita apariția mirosurilor neplăcute, a petelor pe tapițerie și chiar deteriorarea podelei. Și la interior, noroiul și umezeala pot provoca probleme mari dacă ajung la nivelul pardoselii și rămân acolo timp îndelungat.

Pentru a evita acest lucru, îți recomandăm să folosești covorașe auto tăviță pentru mașini Ford, care rețin mizeria și umezeala, împiedicându-le să ajungă pe podea.  

Nu ignora defecțiunile minore

La primul semn că este ceva în neregulă cu mașina trebuie să mergi la un service autorizat ca să afli care este problema și s-o remediezi. Chiar dacă ți se pare un lucru minor, orice mică defecțiune poate genera probleme mari, caz în care va fi nevoie ca mașina să stea câteva zile în service.

Folosește piese noi, originale

Ori de câte ori o piesă trebuie înlocuită, mulți șoferi aleg varianta mai ieftină, optând pentru piese SH sau noi, dar neavizate de producător.

E drept că acestea costă mai puțin decât piesele originale, însă nu ai nicio garanție a calității lor. În unele cazuri, astfel de piese pot crea chiar și noi probleme, astfel că nu merită să-ți asumi riscul.

Cel mai bine este să comanzi piese noi originale și să faci reparațiile la reprezentanță sau la service-urile agreate de producător.

Nu lăsa mașina în soare pentru mult timp

Ideal ar fi ca mașina să fie parcată în garaj, însă cum nu toți își permit acest lux, trebuie să se descurce după posibilități. Oricum ar fi, evită să lași mașina parcată în soare timp îndelungat, chiar dacă acela este singurul loc pe care l-ai găsit după ce te-ai învârtit o jumătate de oră în jurul blocului.

Încearcă să găsești măcar un petec de umbră, pentru că razele soarelui afectează în timp vopseaua. Dacă totuși nu ai încotro, protejează geamurile cu parasolare pentru că razele ultraviolete pot afecta și bordul și tapițeria.

Ține cont de aceste sfaturi și te vei bucura de mașina ta Ford mulți ani de acum încolo, fără probleme și cheltuieli majore.

- Publicitate -

Apple devine primul brand din lume evaluat la un trilion de dolari

Apple marchează un moment istoric, devenind primul brand din lume de un trilion de dolari, potrivit clasamentului celor mai...

Consumatorii cheltuiesc mai mult pentru servicii de streaming video

Cheltuielile medii lunare ale gospodăriilor cu platformele de streaming video la cerere au crescut cu aproape 30% față de...