Cum poti obține căldura și apa caldă de la un șemineu premium de mare putere?

Amplasat în living sau în dormitor, șemineul este unul dintre cele mai spectaculoase dispozitive de încălzire care conferă personalitate și funcționalitate unei încăperi. Începând de la arhaica vatră pe foc, continuând cu soba fonta –  soluția clasică de încălzire sau gătit în lunile reci ale anului – și până la șemineul de tip centrală cu multiple roluri, soluțiile de încălzire alternativă pe lemne, au suferit multe transformări de-a lungul timpului.

Pe lângă faptul că asigură confortul termic necesar unei locuințe, șemineul este și un element decorativ care se remarcă indiferent de stil. Toate acestea îl transformă într-un personaj de poveste, ce creează o atmosferă plină de căldură pe toată durata unui an.

Dacă până acum știai că șemineul se rezumă doar la capacitatea de a oferi căldură și de a înfrumuseța căminul, află că, în oferta meșterilor sibieni de la Pefoc, acum există o gamă diversificată de șeminee de tip centrală. Performante și versatile, acestea aduc un plus de confort în orice spațiu rezidențial și îndeplinesc cu succes, o parte dintre caracteristicile unei centrala termice clasice.

Șemineele centrală sunt perfect adaptate pentru încălzirea apei menajere, putând fi utilizate pentru sistemele de încălzire în pardosea sau prin calorifere. Astfel, un termosemineu îți poate asigura atât confortul termic, cât și apa caldă.

Prevăzute cu tehnologii avansate de fabricare, termoșemineele oferă un randament superior față de modelele clasice, prin menținerea unei temperaturi constante. Iar dacă vrei să te bucuri de confort pentru mai mult timp, poți utiliza un puffer pentru a stoca apa caldă, pe care să o recirculi mai târziu în calorifere.

De exemplu, într-un puffer cu o capacitate de 1000 litri vei putea acumula pana la 157 kw la o temperatură de 97 grade, având o autonomie cuprinsă între 3 și 10 ore. Timpul de redare poate varia în funcție de caracteristicile locuinței: suprafața, înălțimea camerei, gradul de izolație, pierderile de energie, dar și temperatura din exterior.

Șemineele din această categorie se apropie cu centralele termice clasice din punctul de vedere al puterii. În ceea ce privește montajul, este obligatoriu să apelezi la o echipă de specialiști cu experiență. Astfel, misiunea ta va fi să alegi modelul care ți-ar plăcea să-ți încălzească locuința în funcție de arhitectura generală a căminului tău.

Șemineele de tip centrală au avantaje numeroase și sunt deosebit de versatile. De exemplu, pentru un astfel de șemineu, există posibilitatea montării în tandem cu o centrală termică clasică. Funcționarea celor două sisteme de încălzire în paralel te va ajuta să economisești și să plătești facturi mai mici la gaz.

Magazinul online www.pefoc.ro vinde o gamă largă de termoșeminee de calitate cu posibilități numeroase de configurare. Acestea se bucură de un design inovativ și sunt prevăzute cu serpentină de siguranță, ceea ce asigură o funcționare optimă. De asemenea, oferta cuprinde și diferite tipuri de sobe, șeminee pe peleți, șeminee pe gaz, electrice sau modele de cos de fum profesionale din ceramică sau inox. Toate produsele sunt de calitate premium, au o rezistență mare în timp și sunt adaptate pentru bugetul fiecărui client in parte. În plus, oriunde ai locui în țară, beneficiezi de transport gratuit și servicii de montaj la cerere, asigurată de o companie cu capital 100% românesc, mereu pregătită să-ți îndeplinească toate nevoile tale de încălzire!

- Publicitate -

Ultimele

Cele mai multe tranzacții cu terenuri din București includ foste platforme industriale

În perioada iulie 2022 - iunie 2023, au fost tranzacționate în București și în zona limitrofă, terenuri cu o...