Cum poți acumula 52.000 de lei, prin economisirea alocației copilului timp de 18 ani

În prezent, populația cu vârsta cuprinsă între 0 și 18 ani se ridică la 2.838.532, conform unei informări recente a Institutului Național de Statistică. Aceştia beneficiază de o alocaţie de stat de 300 lei/ lună, până la împlinirea vârstei de 2 ani, iar ulterior valoarea acesteia este de 150 lei pe lună. Dacă un părinte ar administra aceste sume timp de 18 ani printr-o asigurare de viață cu economisire, ar putea obține peste 52.000 lei, față de cei 36.000 lei, totalul alocațiilor neinvestite.

„În afară de sănătate, educația este cea mai importantă pentru viitorul unui copil și este firesc pentru un părinte să fie într-o continuă preocupare pentru a le oferi copiilor săi șansa de a putea frecventa instituții de învățământ cât mai performante, în țară sau în străinătate. De asemenea, conform datelor Ghidului Complet al Universităților (The Complete University Guide), costul mediu pentru a urma studii superioare în România ajunge la 2.000 euro pe an, iar în străinătate poate să depășească 10.000 euro pe an. Am luat toate aceste date în considerare, în momentul în care am decis să lansăm campania „Tu cum investești alocația copilului tău?”, care se adresează părinţilor care încasează lunar alocaţia într-un cont deschis la Banca Transilvania sau la Alpha Bank. Vrem să încurajăm oamenii să folosească alocaţia copilului pentru a investi în viitorul acestuia, putându-i astfel asigura accesul la studii superioare de calitate.”, explică Sînziana Maioreanu, CEO al Aegon România.

Campania “Tu cum investești alocația copilului tău?” îi vizează pe toți clienții Băncii Transilvania şi Alpha Bank care primesc alocațiile copiilor într-un cont deschis la oricare dintre acești doi parteneri bancari ai Aegon.

Sumele primite de la stat de copiii și tinerii cu vârste cuprinse între 0 și 18 ani au fost majorate, începând cu 1 aprilie 2019. Astfel, în prezent, un copil de până în doi ani beneficiază de o alocație de 300 lei/ lună, față de 200 lei, cât era până acum. Indemnizațiile copiilor și tinerilor cu vârste aflate între 2 și 18 ani au crescut de la 84 lei/lună, la 150 lei/lună. 

- publicitate -