Cum planifici de la A la Z o excursie cu familia în străinătate

Planificarea din timp a vacanței în străinătate trebuie să devină un obicei, pentru că doar în acest fel vei putea găsi cele mai bune oferte și te poți feri de surprize neplăcute. Nu este așa de complicat precum pare, trebuie doar să știi care sunt pașii pe care îi ai de urmat, ca să nu scapi nimic din vedere. Iată ce ai de făcut!

Ca să te asiguri că ai găsit cea mai bună opțiune pentru vacanța alături de familie, peste hotare, ar fi bine să începi totul din timp, cu mai multe luni înainte de data la care vrei să pleci. Ideal ar fi să începi să cauți oferte de cazare și avion cu 6 luni sau chiar cu 9 luni înainte. Prețurile vor fi mult mai mici decât atunci când faci rezervare cu doar câteva săptămâni înainte de plecare.

Cumpărarea biletelor de avion

Așa cum spuneam, biletele ar trebui cumpărate cu mai multe luni înainte. Nu te grăbi însă! Cere oferte de la mai multe agenții de turism, dar caută variante și pe cont propriu, online. Poți intra pe site-uri ale companiilor aeriene sau pe platforme care îți arată prețuri de la mai multe companii, astfel încât le poți compara foarte ușor. 

Analizând din timp acest oferte pentru biletele de avion, poți găsi cea mai bună soluție pentru tine. Astfel, poți cumpăra bilete foarte ieftine, low-cost, sau bilete la curse de linie, care sunt mai scumpe, dar îți oferă condiții mai bune, o masă caldă sau o gustare la bord și ai bagaj de cală inclus.

Căutând din timp bilete, vei observa și care sunt perioadele mai ieftine, chiar și zilele în care poți găsi curse mult mai rentabile. Spre exemplu, dacă pleci într-o zi de marți vei plăti probabil mai puțin decât dacă vrei să pleci vinerea.

Asigurarea transferului la aeroport

Dacă locuiești în provincie și ai plecarea de pe Otopeni, ar fi bine să te asiguri din timp că nu vei avea probleme să ajungi la aeroport. Poți folosi un serviciu specializat, cum este www.transfero.ro și astfel vei avea transportul asigurat cu autocare moderne, confortabile. 

Transferul spre aeroport este disponibil pentru foarte multe localități din țară. În acest fel, vei avea siguranța că ajungi la timp și nu pierzi avionul. Când ajungi la destinație, poți închiria o mașina spre hotel, poți merge cu taxiul sau cu alte mijloace de transport care vor fi disponibile de la aeroport.

Rezervarea cazării

Și pentru cazare ar trebui să cauți din timp oferte. Poți face rezervare telefonic, prin e-mail sau online, folosind diferite platforme specializate. Când alegi cazarea nu trebuie să ții cont doar de prețul camerei. 

Mai ales dacă mergi cu copiii, trebuie să cauți un hotel sau o pensiune care oferă facilități pentru cei mici: camere mai mari, meniuri speciale la masă și locuri de joacă. Verifică atent și zona unde te vei caza, ca să fie curată, liniștită și aproape de zonele de interes pentru tine – plajă, restaurante, magazine, parcuri etc.

Alegerea serviciilor de masă

Când faci rezervarea pentru cazare, poți alege și diferite opțiuni pentru masa la hotel. Trebuie să te gândești bine dacă vrei un concediu în care nu te vei îndepărta prea mult de hotel sau vrei să-ți faci un program de excursii cât mai dens. În primul caz, dacă vrei un sejur doar pentru relaxare, poți cere servicii de pensiune completă sau all-inclusive, în funcție de oferta hotelului. 

În schimb, dacă vrei să te plimbi cât mai mult și chiar să pleci în alte localități, cea mai bună alegere este o cazare doar cu mic dejun, eventual cu demipensiune. În acest fel, vei mânca la hotel numai dimineața și seara, iar în timpul zilei vei putea explora fără probleme alte localități. În acest caz însă trebuie să prevezi în bugetul de vacanță și o sumă suplimentară pentru prânzurile în oraș.

Dacă vei ține cont de aceste sfaturi pentru o bună planificare a concediului, nu vei avea surprize neplăcute. Cu câteva zile înainte de plecare pregătește bagajele, inclusiv o punguță cu medicamente (s-ar putea să-ți prindă foarte bine!) și nu uita să faci o asigurare medicală de călătorie pentru toată familia.

- Publicitate -

Ultimele

Piața investițiilor imobiliare s-a contractat cu 43%, până la un nivel de 181 milioane euro

Numărul proprietăților imobiliare tranzacționate în primul semestru a crescut cu 30% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, însă...