Cum organizezi un teambuilding reușit?

Evenimentele de teambuilding sunt din ce în ce mai numeroase, tot mai multe companii realizează că nu este suficient să așezi oamenii în birouri pentru ca aceștia să înțeleagă filosofia companiei, să știe să comunice între ei, să lucreze în echipă și să performeze profesional. Este esențială dezvoltarea abilităților, iar activitățile de teambuilding pot ajuta foarte mult pentru că:

  • ajută angajații să învețe lucruri noi unii de la alții, în diferite situații;
  • îi încurajează să fie creativi și să aibă abilități unice de rezolvare a problemelor;
  • îi ajută la îmbunătățirea productivității, ajutând echipa să identifice modalități mai bune de comunicare.

Un eveniment de teambuilding organizat de TEAMLINK este nu numai benefic, dar poate fi foarte distractiv pentru toți cei implicați. Tocmai de aceea, în acest articol îți spunem cum poate fi organizat un teambuilding de succes.

Sfaturi pentru un teambuilding de succes

Organizarea unui astfel de eveniment poate fi destul de complicată, există agenții profesionale care realizează evenimente memorabile, dar chiar dacă apelezi sau nu la ele, iată cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le știi:

  • stabilește obiective clare: chiar dacă evenimentul de teambuilding este distractiv pentru cei implicați, este important să-ți aduci aminte că trebuie să îndeplinească niște obiective clare. Te poți gândi la ce activități organizezi numai după ce obiectivele au fost stabilite.
  • stabilește un buget: după ce prioritățile au fost stabilite, poți stabili bugetul. Acesta este necesar înainte de a trece mai departe la detaliile organizaționale. Este important să cunoști bugetul pentru a ști ce-ți poți permite și ce nu. Există numeroase modalități de atingere a obiectivelor, unele dintre acestea sunt gratuite, altele nu.
  • implică angajați potriviți: este necesar ca toți angajații să fie implicați în eveniment, indiferent de gradul lor de socializare.
  • identifică cel mai bun timp pentru organizarea evenimentului, ținând seama de faptul că unii angajați nu sunt foarte deschiși la ideea de a participa la asemenea evenimente pe timpul lor liber.
  • optează pentru evenimente în aer liber: activitățile în aer liber sunt mai distractive, iar acest lucru poate face teambuildingul memorabil. Multe persoane își petrec timpul profesional în interiorul unui birou, de aceea o activitate în exterior poate fi o schimbare benefică.
  • organizează activități interesante chiar și în interior: poate fi distractiv să identifici activități în care angajații intră în competiție într-un mediu prietenos și într-o activitate din care toată lumea are de cîștigat. Este important să optezi pentru activități care se potrivesc cel mai bine nevoilor companiei și care încurajează dinamica grupului.
  • nu uita factorul surpriză: desigur, participanții la eveniment trebuie să cunoască majoritatea activităților care se vor derula, dar nu trebuie să le cunoască pe toate, factorul surpriză este necesar.
  • reține că ieșirea din zona de confort a angajaților este necesară: unii dintre aceștia pot fi timizi, dar este important să fie ajutați să facă asta, iar datoria organizatorilor este aceea de a menține permanent o atmosferă pozitivă și de încredere fiindcă numai așa echipa are de câștigat.
  • voluntariatul poate fi o idee prin care oamenii se pot conecta și pot forma echipe cu un scop bine definit.
  • fă în așa fel ca angajații să poată învăța ceva din evenimentul organizat: acesta este și scopul evenimentului, angajații trebuie să revină din activitatea de teambuilding după ce au învățat ceva nou. Acest lucru îi va ajuta să lucreze mai bine împreună.
  • solicită feedback la final: pentru a afla dacă un eveniment de teambuilding a avut succes, apelează la cea mai bună modalitate, colectarea feedback-ului. Și pentru a te asigura că feedbackul este corect, acesta poate fi anonim. Încurajează participanții la teambuilding să spună ce le-a plăcut, ce nu le-a plăcut și ce și-ar dori să facă în viitor.  

Iar pentru ca activitățile de teambuilding să se poată desfășura așa cum au fost gândite, asigură-te că ai sub control aspecte care țin de:

  • vestimentația angajaților la activitățile stabilite;
  • transportul participanților la locul de desfășurare;
  • cazarea angajaților: dacă evenimentul presupune rămânerea peste noapte într-un anumit loc;
  • catering: indiferent de câte ore ține teambuildingul, este nevoie de gustări sau mese în timpul evenimentului sau după acesta. 

Orice teambuilding presupune o foarte bună organizare și multă muncă. Angajații în mod sigur vor avea de câștigat, atât în timpul evenimentului cât și după acesta.

- Publicitate -

Peste 1.000 de camere de hotel noi vor fi disponibile în București până în 2027

Până în 2027 Bucureștiul ar putea avea aproximativ 1.000 de camere noi, reprezentând hoteluri pe toate segmentele, de la...

Salariile medii s-au triplat de la aderarea României la Uniunea Europeană

De la momentul aderării României la Uniunea Europeană, dar în special în ultimii 8 ani, salariile din România au...